Daugavpilī tika noskaidrots „Dižpuika-2012

foto jauniba.lv
foto jauniba.lv

Vairāk nekā desmit gadu laikā Daugavpils Bērnu un jauniešu centrs „Jaunība” rīko 5.-6.klašu zēniem domāto konkursu „Dižpuika”. Tradicionāli to veido vairāki etapi, pirmais no kuriem norisinās Lāčplēša dienas priekšvakarā.

Saskaņā ar noteikumiem konkursā piedalās 3-4 katras Daugavpils skolas pārstāvji, bet konkursa uzvarētāji nākamā gada pavasarī dosies uz Rīgu, lai piedalītos Latvijas mēroga konkursā „Superpuika-2013”.

Konkursā „Dižpuika-2012” piedalījās ap 30 Daugavpils skolēniem. Pirmais sporta etaps norisinājās 10.oktobrī Logopēdiskās internātskolas stadionā, kur konkursa dalībnieki demonstrēja savu fizisko sagatavotību un veiklību, pārvarot šķēršļus, spēlējot basketbolu un šaujot no loka.

Pēc nedēļas konkursa dalībnieki Valsts ģimnāzijas baseinā sacentās peldēšanā ar daivinga elementiem. Savukārt nākamais etaps bija veltīts tehnisko prasmju demonstrēšanai – zēni izpildīja testu valsts valodā, mēģināja pareizi salikt kopā elektrisko ķēdi, kā arī demonstrēja savas galdnieka prasmes, demontēja riteni un veidoja lidmašīnas modeli no papīra.

Konkursa „Dižpuika” finālā tika 11 cilvēki un finālsacensības bija jautras un interesantas – to gaitā zēni asprātīgi atbildēja uz āķīgiem jautājumiem, turpināja dziesmas, dejoja valsi, spēlēja futbolu, zīmēja.

Rezultātā, apsteidzot 2.vietas ieguvēju par 2 punktiem, pirmo vietu un konkursa „Dižpuika-2012” titulu ieguva J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas skolēns Juris Volikovs. Otro vietu izcīnīja J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolēns Vladislavs Mihailovs, bet trešo vietu – Daugavpils 15.vidusskolas pārstāvis Ņikita Kondrašovs.


Написать комментарий