R.Bespjatijs: Visos Daugavpils bērnudārzos ir speciālas lampas un kvarcošanas grafiks

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vislielākais augšējo elpceļu infekciju un gripas saslimstības līmenis parasti tiek reģistrēts janvārī un februārī. Neskatoties uz to, ka šobrīd minētās slimības nav īpaši izplatītas, Daugavpils izglītības iestādēs tiek veikti profilakses pasākumi, portālam Gorod.lv ziņoja Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Veselības veicināšanas koordinētājs Ruslans Bespjatijs. Precīzāk, bērnudārzos notiek telpu kvarcošana – telpas tiek apstrādātas ar kvarca lampas ultravioleto starojumu.

Slimību profilakses un kontroles centra dati liecina, ka īpaši jūtīgi pret gripu un vīrusa infekcijām ir bērni vecumā līdz 4 gadiem. Saskaņā ar nesen iegūtiem datiem, Daugavpils bērnudārzos, kuros tika veikts monitorings, novembra sākumā apmeklētība bija samazinājusies līdz 65%.

R.Bespjatijs apliecināja, ka arī šogad Daugavpils izglītības iestādēs tiek veikti profilakses pasākumi, kas palīdz samazināt saslimstības līmeni. Pēc speciālista vārdiem, visos Daugavpils bērnudārzos tiek izmantotas kvarca lampas.

R.Bespjatijs nesniedza informāciju par lampu izmantošanas grafiku infekciju epidēmijas laikā, atzīmējot, ka nepastāv normatīvie akti, kas uzliek par pienākumu bērnudārzos veikt kvarcošanu – katrs bērnudārzs izmanto lampas pēc saviem ieskatiem.

Kopumā šogad pilsētas izglītības iestādēs slimību saasināšanas laikā tiek pievērsta īpaša uzmanība bērnu higiēnai, pareizajam uzturam, kā arī tiek veikti profilakses darbi ar vecākiem un izglītības iestāžu personālu.


Написать комментарий