Rekonstruēs vēl vienu kilometru galvenajā ielā

foto i-rezekne.lv
foto i-rezekne.lv

Līdz nākamā gada beigām tiks rekonstruēts Atbrīvošanas alejas posms no Latgales ielas līdz pilsētas robežai (Daugavpils virzienā), kura garums ir 1,092 km, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Saskaņā ar projekta „Atbrīvošanas alejas rekonstrukcija posmā no Latgales ielas līdz pilsētas robežai, Rēzeknē” noteikumiem, šajā ielas posmā tiks veikti sekojoši darbi: pazemes komunikāciju infrastruktūras rekonstrukcija (ūdens kanalizācijas un siltuma tīkli, kā arī elektroapgādes un sakaru tīkli); lietus kanalizācijas izbūve; trotuāru un velosipēdu celiņa ierīkošana; nobraukumu un piebraucamo ceļu būvniecība; jaunas ielu apgaismojuma LED sistēmas uzstādīšana; satiksmes organizācijas zīmju uzstādīšana.

Kā pastāstīja projekta vadītājs Imants Mekša, šī posma rekonstrukcijas darbu tehniskais projekts bija izstrādāts 2010. gadā projekta LATLIT TRAFFIC LLI-006 ietvaros. 2011. gada beigās projekts tika nodots izskatīšanai Satiksmes ministrijā, bet 2012. gada sākumā tika parakstīts līgums par līdzekļu piešķiršanu. Kopējā projekta izdevumu summa ir 2 033 889,79 lati, no kuriem 1 142 443,81 lati ir Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums, 57 129,81 lati – valsts budžeta dotācija un 834 316,17 lati – Rēzeknes pilsētas domes līdzfinansējums, kura nodrošināšanai pašvaldība plāno ņemt aizņēmumu Valsts kasē.

Šobrīd jau ir noslēgušās visas nepieciešamās iepirkumu procedūras un ir zināmi darbu izpildītāji. Par būvniecības darbiem ir atbildīga būvniecības un ceļu būves pilnsabiedrība „Re&Re un Latvijas ceļu būve”, būvuzraudzību veiks SIA „Firma L4”, autoruzraudzību – SIA „Polyroad”. Tā kā vienā vietā (netālu no pilsētas robežas) pēc reljefa varētu spriest, ka tajā vietā ir bijusī ezera gultne, radās nepieciešamība veikt padziļinātu ģeoloģisko izpēti. Tiks veikti urbumi 3 metru dziļumā vai dziļāk līdz nākamajam grunts horizontam, lai noskaidrotu, vai tur ir kūdras slānis un cik tas ir dziļš. Atkarībā no pētījumu rezultātiem tiks pieņemts lēmums par tālākām darbībām. Ja kūdras slānis tiks atrasts, ziemā, kad zeme sasals un gruntsūdeņu līmenis būs maksimāli zems, sāksies kūdras izņemšanas darbi, tā tiks nomainīta pret blīvāku grunti.

Gadījumā, ja nebūs nepieciešamības veikt šos darbus, galvenie Atbrīvošanas alejas posma no Latgales ielas līdz izbraukšanai no pilsētas rekonstrukcijas darbi sāksies 2013. gada pavasarī, atbilstoši detalizētam kalendārajam grafikam, kuru tuvākajā laikā jāizstrādā būvniekiem un jāiesniedz saskaņošanai. Pagaidām vēl līdz galam nav atrisināts jautājums par to, vai ielas rekonstrukcija notiks pa joslām vai arī atsevišķi posmi tiks pilnībā slēgti transporta kustībai.


Написать комментарий