Pirmajā pārspēlē uzvar Rīgas “Daugava”

foto sportacentrs.com
foto sportacentrs.com

Pirmajā spēlē par tiesībām nākamsezon spēlēt Latvijas futbola Virslīgā Rīgas "Daugava" savā laukumā ar 1:0 pieveica Daugavpils BFC "Daugavu". Atbildes spēle svētdien Daugavpilī.

Sestdien noslēdzās Virslīga un kļuva skaidrs, ka 1. līgas nedublieru uzvarētāja "Ilūkstes NSS" spēcīgāko sabiedrībā aizvietos "Gulbeni" (ja ilūkstiešiem izdosies izmantot nopelnīto iespēju), savukārt 9. vietu ieņēmušajai Rīgas "Daugavai" būs jācīnās ar 1. līgas 2. vietas ieguvēju Daugavpils BFC "Daugavu".

Abu "Daugavu" pirmo spēli veiksmīgāk uzsāka rīdzinieki, tiesa, pirmajās 25 minūtēs bija tikai viens reāls moments, kad no 18 metru attāluma bīstami sita Vadims Gripa – vārtsargs bumbu skāra, tā atsitās pret pārliktni. Puslaika otrajā pusē arvien vairāk izpaudās Rīgas kluba pārākums, bija vēl vairākas epizodes, bet vai nu glāba daugavpiliešu vārtsargs vai pašiem rīdziniekiem pietrūka precizitātes uzbrukuma noslēguma fāzē.

Arī otrajā puslaikā bija izteikts rīdzinieku pārsvars, kamēr daugavpiliešiem bija pamatīgas grūtības tikt pat līdz pretinieku soda laukumam. Teritoriālo pārsvaru Rīgas "Daugavai" izdevās realizēt mača 64.minūtē, kad Reinis Broders precīzi sita vārtu apakšējā stūrī – 1:0. 79.minūtē pēc stūra sitiena laba iespēja dubultot pārsvaru bija Ziļam, taču viņš ar galvu sita virsū vārtsargam. Jau kompensācijas laikā laukuma vidū tika nogāzts Ziļs, sākās grūstīšanās un virmoja pamatīgas emocijas - bez noraidījumiem gan izpalika, un galvenais tiesnesis aprobežojās ar četriem brīdinājumiem.

Uzvarētājs tiks noteikts divu spēļu summā. Atbildes mačs notiks svētdien BFC „Daugavas” mājvietā Daugavpilī „Celtnieka” stadionā. Spēles sākums būs plkst.14:00.

15.11.2012 , 13:00

sportacentrs.com


Написать комментарий