Jēkabpils pilsētas pašvaldība noslēdz līgumu

foto jekabpils.lv
foto jekabpils.lv

14.novembrī Jēkabpils pilsētas pašvaldība noslēdza līgumu ar Jēkabpils uzņēmēju biedrību, Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību (LBAS), informē Jēkabpils pašvaldība.

14. novembrī Jēkabpilī Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, Latvijas Brīvo Arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētāja vietnieks Egils Baldzēns, Jēkabpils Uzņēmēju biedrības vadītāja Ilona Studāne un Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs parakstīja četrpusēju Līdzdarbības līgumu.

Līgums paredz kopīgi risināt problēmas sociālajos, nodarbinātības, teritoriālās plānošanas, infrastruktūras uzlabošanas un ekonomiskajos jautājumos, kas veicinātu uzņēmējdarbības attīstību, sociālo stabilitāti un labklājības līmeņa paaugstināšanu.

Puses vienojās līdzdarboties lēmumu pieņemšanas procesos, lai veicinātu sociālo partneru līdzatbildību par pieņemtajiem lēmumiem un to izpildi.

Šāds līgums pirmo reizi tika parakstīts 2011. gada 11. novembrī. L.Salcevičs pauda gandarījumu, ka tas tiek parakstīts jau otro reizi. Kopīgs dialogs starp pašvaldību un uzņēmējiem ir pilsētas ekonomiskās izaugsmes virzītājspēks, uzsvēra L.Salcevičs.

Atskatoties uz gada laikā paveikto, Jēkabpils Uzņēmēju biedrības priekšsēdētāja Ilona Studāne atzina, ka ir labas iestrādes, ir uzsākts produktīvs dialogs starp uzņēmējiem un Jēkabpils pilsētas pašvaldību, bet pilnvērtīgas četrpusējas sadarbības jomā šīs iestrādes vēl ir jāpilnveido.

L.Meņģelsone pauda prieku par to, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir apzinājusies konsultāciju mehānisma priekšrocības, kā arī kopīga dialoga nepieciešamību. Attīstība var notikt tikai, ja līdzvērtīgi tiek apmierinātas visu pušu intereses – darba devēju, darba ņēmēju un pašvaldības. Un šis līgums ir kā pamats šīs līdzvērtīgās sadarbības attīstībā.

L. Meņģelsone izteica atzinību L.Salcevičam par Jēkabpils pilsētas pašvaldības iegūto Efektīvas pārvaldības gada balvu: „Šādu balvu iegūt vienreiz ir apsveicami, bet nu jau atkārtoti – tas ir patiess sasniegums! Jēkabpils pašvaldību var saukt par e-pārvaldes pionieriem”.

Pēc līguma parakstīšanas, LDDK vadība tikās ar Jēkabpils un Zemgales reģiona darba devējiem, lai pārrunātu aktualitātes uzņēmējdarbībā un ES finansējuma apgūšanas iespējām uzņēmējdarbības attīstībai.


Написать комментарий