Šos likuma grozījumus atbalstīja 64 deputāti, bet atturējās 23 tautas kalpi.

No nākamā gada 1.janvāra cilvēkiem ar pirmās vai otrās grupas invaliditāti un bērniem no septiņu līdz 18 gadu vecumam ar invaliditāti būs tiesības saņemt asistenta pakalpojumu līdz 40 stundām nedēļā tajā pašvaldībā, kur deklarēta viņa dzīvesvieta, un, ja to būs ieteikusi Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija un asistenta pakalpojuma nepieciešamība būs norādīta individuālajā rehabilitācijas plānā.

Šis pakalpojums galvenokārt būs nepieciešams pirmās grupas invalīdiem ar pārvietošanās traucējumiem vai garīgiem traucējumiem, otrās grupas invalīdiem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem un bērniem invalīdiem, norādījusi Labklājības ministrija.

Tāpat no 2013.gada 1.janvāra cilvēkiem ar dzirdes invaliditāti būs iespēja saņemt surdotulka pakalpojumu līdz 10 stundām mēnesī, lai nodrošinātu saskarsmi ar citiem cilvēkiem. Šis pakalpojums varētu būt nepieciešams apmēram 1100 cilvēkiem.

Šiem pakalpojumiem no valsts budžeta 2013.gadā papildus nepieciešami 2,32 miljoni latu, savukārt 2014. un turpmākajos gados – 2,36 miljoni latu gadā, aprēķinājusi ministrija.