Ekonomikas ministrijas statistika: daugavpilieši nesteidzas siltināt daudzdzīvokļu mājas valsts programmas ietvaros

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā vēstīts, šogad Daugavpilī pilsētas programmas ietvaros tika renovētas trīs daudzdzīvokļu mājas. 80% pilsētas pašvaldības finansējumu izmantoja dzīvojamās mājas Kandavas ielā 4 un Imantas ielā 35, savukārt Šaurā ielas 27 iedzīvotāji izmantoja daļēju pašvaldības finansējumu 60% apmērā. Renovācijas ietvaros tika siltinātas siltumapgādes caurules un bēniņu pārsegumi, nomainītas un siltinātas ūdensapgādes caurules, jumts, koplietošanā esošie logi.

Minētā programma, kuras ietvaros ES finansē 50% no siltināšanas darbiem, mūsu valstī tiek realizēta no 2009.gada. Turklāt mūsu pašvaldība finansē nevis pusi, bet gan 80% no darbu izmaksām.

Ekonomikas ministrijas dati liecina, ka šī gada oktobra beigās daudzdzīvokļu māju siltināšanas valsts programmas aktīvākie dalībnieki bijuši Kurzemes iedzīvotāji – no 2009. līdz 2012.gadam Kurzemē tika realizēti 177 projekti. Salīdzinājumam minēsim, ka Latgalē tādā pašā laika posmā tika pabeigti tikai 24 projekti.

Visaktīvākie ir Liepājas un Ventspils iedzīvotāji. Pirmajā trijniekā ir arī rīdzinieki. Ekonomikas ministrijas statistika liecina, ka tikai viena daudzdzīvokļu māja Daugavpilī pabeigusi renovāciju valsts programmas ietvaros, izmantojot 50% finansējumu.

Daugavpils daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji apsver iespēju veikt māju renovāciju pilsētas programmas ietvaros, kas paredz 80% finansējumu. Šim mērķim tika paredzēti līdzekļi nākamā gada pilsētas budžetā, konkrēta summa būs atkarīga no pilsētas budžeta iespējām un programmas pieprasījuma.


Написать комментарий