Timošenko pārtrauc badastreiku

foto topnews.ru
foto topnews.ru

Uz septiņiem gadiem notiesātā bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko piekritusi pārtraukt 29.oktobrī sākto badastreiku, ar kuru viņa protestējusi pret Ukrainas parlamenta vēlēšanu rezultātu falsificēšanu, ziņo aģentūra "RIA Novosti".

Par Timošenko lēmumu pārtraukt bada streiku ceturtdien paziņojusi veselības ministra vietniece Raisa Moisejenko. Pēc viņas teiktā, Vācijas ārsti, kuri ceturtdien apmeklējuši Timošenko slimnīcā un pārbaudījuši viņas veselības stāvokli, pierunājuši viņu protesta akciju pārtraukt. Ministra vietniece norādījusi, ka Tomošenko palātā jau piegādāts ēdiens.

Savukārt Timošeno pārstāvis Sergejs Vlasenko noliedzis, ka bijusī valdības vadītāja jau ceturtdien atsāka ēst. Viņš apgalvojis, ka vēl ceturtdien pievakarē viņa nebija pārtraukusi badastreiku, kas ilgst jau 18 dienas.

Timošenko ārstējošais ārsts Lucs Harms savukārt precizējis, ka viņa pārtrauks badoties piektdien. Viņš norādījis, ka badastreiks pasliktinājis Timošenko veselības stāvokli, jo šajās 18 dienās viņa arī atteikusies no izrakstītajām zālēm un procedūrām.

Jau vēstīts, ka Ukrainā 28.oktobrī notikušajās parlamentā vēlēšanās parlamentā ir iekļuvušas piecas partijas un apvienības. Valdošā Reģionu partija ieguvusi 30% balsu, Apvienotā opozīcija "Tēvzeme" - 25,4%, Ukrainas Komunistiskā partija - 13,1% balsu, boksera Vitālija Kļičko vadītā Ukrainas Demokrātiskā alianse par reformām (UDAR) – 13,9%, nacionālistiskā Visukraiņu apvienība "Brīvība" - 10,44% balsu.

Protestējot pret rezultātu falsificēšanu, Timošeno pieteikusi badastreiku. Pēc pārbaudēm mediķi ieteica Timošenko pārtraukt badoties.

Timošenko pagājušajā gadā tika piespriests septiņu gadu cietumsods par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kuru viņa izcieš kolonijā Harkovā, bet ekspremjere pauž viedokli, ka tiek vajāta politisku iemeslu dēļ. Timošenko šogad aprīlī un maijā rīkoja badastreiku 19 dienas, protestējot pret to, ka, viņu piespiedu kārtā pārvedot uz slimnīcu, pret viņu esot izmantota vardarbība.


Написать комментарий