Pa logu jaundzimušo izmetušajai daugavpilietei tiesa piespriedusi piespiedu ārstēšanos

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils tiesa ziņo, ka garīgi slimai 37 gadus vecai daugavpilietei, kura šī gada jūlijā izmeta savu jaundzimušo bērnu pa otrā stāva logu, tika piespriesta piespiedu ārstēšana psihoneiroloģiskajā slimnīcā.

Kā jau vēstīts, 17.jūlijā Hospitāļu ielā 2, Cietoksnī, sieviete, kurai bija noteikta 2.grupas invaliditāte un kura bija uzskaitē psihiatriskajā slimnīcā, mājās dzemdējusi bērnu un tajā pat dienā izmetusi jaundzimušo pa logu. Bērnu izglābusi kāda vietējā iedzīvotāja, kura kļuva par notikušā aculiecinieci un izsauca Ātro palīdzību.

Pa logu izmestais bērns palicis dzīvs un pēc atveseļošanās tika ievietots sociālās aprūpes centrā „Kalkūni”.

Slimnīcas dati liecina, ka no 4 000 pacientiem, kuri ik gadu ārstējas Daugavpils psihoneiroloģiskajā slimnīcā, mazāk nekā 0,5% tiek ārstēti piespiedu kārtā. Šī gada 6 mēnešos piespiedu kārtā tika ārstēti 9 cilvēki, pagājušajā gadā – 26, 2010.gadā – 19 cilvēki. Tie ir pacienti no visas Latgales. Pacientu pamatdaļa nokļūst slimnīcā pēc ārsta norīkojuma vai viņus nogādā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Pacienti tiek ārstēti un palaisti mājās. Daudzi tiek ārstēti ambulatori, saņemot speciālistu pakalpojumus un zāles.

Jāatzīmē, ka psihoneiroloģiskajā slimnīcā netiek fiksēta pacientu likumpārkāpumu statistika. Savukārt, informācija par to, vai sieviete, kura 17.jūlijā izdarīja šausmīgu likumpārkāpumu, bija ārstējusies psihoneiroloģiskajā nodaļā, nav izpaužama.


Написать комментарий