Tiesā prasa 'Tele2' maksātnespēju; kompānija to sauc par naudas izspiešanu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

SIA "Telekomunikāciju šķīrējtiesa" iesniegusi Zemgales priekšpilsētas tiesā mobilo sakaru operatora SIA "Tele2" maksātnespējas pieteikumu un tiesa to izskatīs 27.novembrī.

"Pēc divu gadu ilgām diezgan intensīvām pārrunām un rakstiskiem uzaicinājumiem labprātīgi iekļauties grafikā un atmaksāt atlikušo aptuveni 45 000 latu lielo parādu par pakalpojumu sniegšanu nav citas iespējas, kā vērsties tiesā," portālu "Delfi" informēja "Telekomunikāciju šķīrējtiesa" komercdirektors Kaspars Laurovs.

"Telekomunikāciju šķīrējtiesa" uz sadarbības līguma pamata 2009.gadā esot apstrādājusi "Tele2" dokumentus un visus darbus nodevusi "Tele2". Pieņemšanas-nodošanas akti par "Telekomunikāciju šķīrējtiesas" darbu izpildi tikuši parakstīti, rēķini izrakstīti un abpusēji apstiprināti.

"Saskaņā ar abpusēji apstiprināto parāda atmaksas grafiku, "Tele2" 2009.gadā veica daļēju samaksu - divas reizes pa aptuveni 6000 latu. Turpmākie maksājumi netiek veikti. Savdabīgi, ka tik liela starptautiska kompānija pēkšņi nevar samaksāt. Mums nācās vērsties ar prasību tiesā, lai pievērstu sabiedrības uzmanību kā uzvedas pati "Tele2" - kompānija, kas savus klientus dažu latu parāda dēļ uzreiz nodod parādu piedziņas kompānijai un uz vairākiem gadiem iekļauj kredītvēstures datu bāzē un "parādnieku melnajā sarakstā," informēja Laurovs.

Kā liecina tiesas kalendārs, Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesnese Ineta Škutāne lietu plāno skatīt 27.novembrī.

"Tele2" Juridisko un regulēšanas lietu daļas vadītājs Aigars Evertovskis portālu "Delfi" informēja, ka kompānijas ieskatā "Telekomunikāciju šķīrējtiesas" rīcība ir klasisks naudas izspiešanas mēģinājums.

""SIA "Telekomunikāciju šķīrējtiesas" rīcība ir šokējoša. Mēs jau vairākkārt esam atbildējuši uz "Telekomunikāciju šķīrējtiesas" prasību veikt samaksu par tās nesniegtajiem pakalpojumiem. Vēršanās tiesā nav pamatota, tāpēc varam vien novēlēt "Telekomunikāciju šķīrējtiesai" veiksmi , jo tā viņiem būs nepieciešama. Mēs arī izskatīsim iespēju vērsties tiesā par naudas izspiešanas mēģinājumiem," skaidro Evertovskis.

Mobilo sakaru operatora "Tele2" 2011.gada apgrozījums bija 85,5 miljoni latu, kas ir par 9% mazāk nekā 2010.gadā, savukārt peļņa no pamatdarbības palielinājās par 0,4% salīdzinājumā ar 2010.gadu, sasniedzot 29,7 miljonus latu.

"Lursoft" dati liecina, ka "Telekomunikāciju šķīrējtiesa" dibināta 2002.gadā, tās pamatkapitāls ir 2000 latu, bet darbības veids – juridiskie pakalpojumi. Pērn tās apgrozījums bijis 71 790 lati un peļņa – 6859 lati. Uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Valeska Kalniņa.


Написать комментарий