Saskaņas pamatskola atzīmēja valsts svētkus ar iedegtām svecēm un latviešu dziesmām

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Katru gadu Saskaņas pamatskolas skolēni un pedagogi atzīmē galvenos valsts svētkus – Neatkarības dienu, rīkojot interesantu un skaistu pasākumu.

Arī šo ceturtdien, 15.novembrī, pie skolas centrālās ieejas bija pulcējušies 5.-9.klašu skolēni, lai iedegtu sveces, lāpas un nodziedātu dziesmas par godu Latvijas dzimšanas dienai. Neskatoties uz smidzinošu lietu un aukstu vēju, skolēni un skolotāji ar prieku dziedāja dziesmas. Vēja dēļ sveces nācās aizdegt no jauna, taču maziem patriotiem tas netraucēja.

Gan krievu, gan latviešu plūsmas aizrautīgi dziedāja labi zināmas tautas dziesmas, piemēram „Sudmaliņas”, „Auga, auga rūžeņa”, „Pūt, vējiņi”, demonstrējot labas dziesmu tekstu zināšanas un lielisku integrācijas piemēru. Savukārt dziesmas „Bēdu manu, lielu bēdu” motīvs radīja vēlmi arī uzdejot. Viesu – Lāču pamatskolas audzēkņu – uzstāšanās, kura laikā viņi izpildīja savai skolai veltīto dziesmu, noslēdzās ar aplausiem.

7.klases skolnieces portālam Gorod.lv pastāstīja, ka mēneša laikā pirms valsts svētkiem skolēni parasti apgūst jaunas latviešu dziesmas. Katra klase piedalās šajā pasākumā un izpilda kādu dziesmu. Zināmām latviešu dziesmām skanot, dziedāja ne tikai skolēni un skolotāji, bet arī bērnu vecāki un nejaušie garāmgājēji, viena no kurām atzīmēja, ka nav nepieciešams izgudrot riteni, uztraucoties par bērnu patriotismu un integrāciju, vienkārši jādod viņiem iespēja kopā nodziedāt skaistas tautas dziesmas.
Pamatskolas direktore Antonija Lukjanska novēlēja visam kolektīvam veselību, neskatoties uz nejauko laiku, labu noskaņojumu, kā arī panākumus jaunu zināšanu apguvē un veiksmi dažādās olimpiādēs un konkursos.



Написать комментарий