Starptautiskā forumā iepazīstinās ar Eiropas pieredzi apkaimju kultūrā

publicitātes foto
publicitātes foto

Rīgas un citu bijušo, esošo un topošo Eiropas kultūras galvaspilsētu pārstāvji piektdien nodibinājuma "Rīga 2014" rīkotā forumā "58 pilsētas: apkaimju kultūra" iepazīstinās ar spilgtākajiem piemēriem iedzīvotāju līdzdalībai apkaimju norisēs, portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Foruma dalībnieki varēs iepazīties ar apkaimju attīstības pieredzi Liverpūlē Lielbritānijā, Esenē Vācijā, Turku Somijā, Gimaraišā Portugālē, Mariborā Slovēnijā un Marseļā Francijā. Savukārt Japānas festivālu komitejas ģenerālsekretārs Šugi Kogi parādīs, kā Eiropas kultūras galvaspilsētas fotogrāfs mainīja Japānas skolēnu dzīvi.

"Viens no būtiskākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas gada mērķiem ir Rīgu veidot par pilsētu ar daudziem aktīviem kultūras epicentriem, kuros iespējama gan brīva pieeja kultūras notikumiem, gan iespējas iedzīvotājiem aktīvi līdzdarboties kultūras procesos," uzsver nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle.

"Rīgu veido 58 apkaimes, katra no tām ir savdabīgs cilvēku, vides, atmiņu un notikumu centrs. Forumā runāsim par to, kā vēl vairāk izmantot apkaimēs mītošo potenciālu, veidot pilsētvidi cilvēkiem draudzīgā un vajadzīgā veidā," pauž Čivle.

Šis būs jau trešais nodibinājuma "Rīga 2014" organizēts starptautisks forums. Forumos tiek analizēti temati, kas būtiski Eiropas kultūras galvaspilsētas gada sagatavošanai un pilsētas attīstībai ilgtermiņā.

Forums notiks Rīgas Ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas (RISEBA) Arhitektūras un mediju centrā H2O 6, kas atrodas Ūdens ielā 6 no pulksten 16.


Написать комментарий