Aptauja: par ārvalstīs esošo tautiešu mājās saukšanas plāniem zina teju divas trešdaļas iedzīvotāju

foto jessinbarcelona.wordpress.com
foto jessinbarcelona.wordpress.com

62% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem ir informēti par reemigrācijas atbalsta pasākumu plāna projektu, liecina pētījumu aģentūras TNS veiktā aptauja.

Labi informēti par šo plānu gan ir tikai 5% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju, savukārt 57% kaut ko ir dzirdējuši par šādu reemigrācijas atbalsta pasākumu plānu, atklājusi aptauja.

Vairāk nekā trešdaļa jeb 35% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem norādījuši, ka nav informēti un neinteresējas par Reemigrācijas atbalsta pasākumu plānu. Savukārt 3% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

No tiem iedzīvotājiem, kuri ir informēti par reemigrācijas atbalsta pasākumu plāna projektu, gandrīz piektā daļa jeb 18% plāno piedalīties šī projekta publiskajā apspriešanā. Pārējie sabiedriskajā apspriešanā piedalīties neplāno vai arī tiem nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauju pētījumu aģentūra TNS veica no 6. līdz 8. novembrim sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes", ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 700 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Jau vēstīts, ka pēc ekonomikas ministra Daniela Pavļuta (RP) iniciatīvas izveidotā darba grupa portālā www.musuvalsts.lv publicējusi sākotnējos priekšlikumus un pirmās idejas reemigrācijas atbalsta pasākumiem, kā arī aicinājusi ikvienu Latvijas iedzīvotāju un valsts piederīgo izteikt savu viedokli un sniegt ieteikumus rīcības virzienu pilnveidošanai.

Darba grupas sagatavotie sākotnējie priekšlikumi nodoti sabiedriskajai apspriešanai, kas notiks portālā www.musuvalsts.lv no 31.oktobra līdz 18.novembrim, un rezultātus izmantos, lai līdz 14.decembrim izstrādātu Reemigrācijas atbalsta pasākumu plāna projektu.


Написать комментарий