Daugavpils Poļu namā tika atklāta Alīnas Petkūnes bērnu un ģimeņu portretu fotoizstāde

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Izstāžu atklāšana Daugavpils Poļu namā vienmēr ir skaists un neparasts pasākums. Ceturtdien, 15.novembrī, Alīnas Petkūnes atklātā fotoizstāde „Bērnu un ģimenes portrets” nebija izņēmums.

Fotoizstādes atklāšana sākās ar Poļu kultūras centra mazo audzēkņu nelielu uzvedumu, tā laikā uzstājās arī stabuli spēlējošā meitene, kura aizkustināja visus klātesošos. Meitenes vārds ir Božena Rakicka, un viņa jau otro gadu apmeklē mūzikas skolu, apgūstot flautu.

Mākslinieces Alīnas Petkūnes fotoizstāde pārsteidz ar savu krāšņumu, dzīvīgumu un noskaņojumu, kaut arī pati darbu autore nekādu īpašu filozofisku koncepciju nepiedāvā. „Es mīlu cilvēkus, tāpēc arī veidoju portretus dažādās tehnikās. Manuprāt, visskaistākais kadrs rodas negaidot, tāpēc man īpaši patīk „dzīvas”, dabīgas fotogrāfijas. Gleznainums ir daudz vērtīgāks par kvalitāti, es uzskatu, ka mūsu dzīve ir improvizāciju pilna. Manā izstādē var aplūkot arī manas vecākās meitas un vēl triju draugu ģimeņu fotogrāfijas”, - pastāstīja Alīna.

Portretos attēloti bērni un pieaugušie, kuri pauž ļoti dažādas emocijas – viņi ir skumji, priecīgi, aizdomājušies, viņi sapņo, viņi ir enerģijas pilni. Vairākās fotogrāfijās kā fons tiek izmantotas Cietokšņa vecas ēkas. Būdama ļoti radoša personība, Alīna savus darbus noformējusi neparasti, ierasto rāmju vietā izmantojot košus zīda lakatus.

Alīna Petkūne ir triju burvīgu meitu māte, meitenes ir sešu un divu gadu vecas, jaunākajai ir četri mēneši, mākslinieces plānos ietilpst arī bērniem veltītās grāmatas izdošana. Pēc jaunas talantīgas sievietes vārdiem, grāmatas noformēšanā tiks izmantota vecākās meitas grafika, meitene zīmē no pusotra gada vecuma un pastāvīgi piedalās bērnu mākslas darbu izstādēs.

Alīnas Petkūnes fotoizstāde „Bērnu un ģimenes portrets” Poļu kultūras centrā apskatāma mēneša laikā.



Написать комментарий