Vicemērs: Komercbanka būs labākais eksperts, kas novērtēs „Daugavpils siltumtīkli” darījumu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ja līgums par siltumenerģijas piegādi SC-3 vajadzībām ir afēra, kuras rezultātā siltumapgādes uzņēmums pārstās eksistēt, „Daugavpils siltumtīkli” nesaņems komercbankas piekrišanu minētā darījuma slēgšanai. Šajā gadījumā uzņēmumu kreditējošā banka ir labākais neatkarīgais eksperts, portālam Gorod.lv paziņoja pilsētas komunālās saimniecības nozares kurators, vicemērs Vjačeslavs Širjakovs.

Komercbankai, kura kreditē uzņēmuma eiroprojektu realizāciju un nodrošina ar kredītlīniju dabas gāzes apmaksai apkures sezonā, saskaņā ar sadarbības līgumu jāakceptē darījums ar klienta piesaistīto investoru.

„Ja banka šaubīsies un saskatīs iespēju zaudēt ieguldītos līdzekļus kādas uzņēmuma afēras dēļ, kuras rezultātā minētais uzņēmums varētu kļūt maksātnespējīgs, tā nepiekritīs darījumam. Tāpēc līgums par pakalpojumu sniegšanu ar konkursa uzvarētāju tiks noslēgts tikai pēc bankas piekrišanas”, - atzīmēja vicemērs.

Jāatzīmē, ka, neskatoties uz to, ka Daugavpils pilsētas pašvaldība ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību atbildējusi uz visiem jautājumiem, kuri bija radušies saistībā ar konkursu par siltumenerģijas piegādi, šī tēma joprojām tiek apspriesta. Pēc piketa tā rīkotāji mutiski pieprasījuši Domei, lai darījumu pirms noslēgšanas novērtētu neatkarīgais eksperts.

V.Širjakovs paskaidroja, ka pašvaldība neplāno tērēt budžeta līdzekļus un piesaistīt neatkarīgos ekspertus, jo tas nozīmētu, ka Dome apšauba savu speciālistu kompetenci.


Написать комментарий