Eirozonas ekonomika atkal ieslīgst recesijā

foto euroalter.com
foto euroalter.com

Eirozonas ekonomika atkal ir ieslīgusi recesijā, kas tiek skaidrots ar pieprasījuma samazināšanos reģiona parādu krīzes ietekmē, vēsta raidorganizācija BBC.

17 Eiropas Savienības (ES) valstu bloka ekonomika šā gada trešajā ceturksnī jeb jūlijā – septembrī saruka par 0,1%. Salīdzinājumam iepriekšējos trīs mēnešos aprīlī – jūnijā bloka eirozonas tautsaimniecība samazinājās par 0,2%, salīdzinot ar gada pirmo ceturksni.

Recesija ekonomikā iestājas tad, kad iekšzemes kopprodukts (IKP) samazinās divus ceturkšņus pēc kārtas. Iepriekš eirozona ekonomisko lejupslīdi piedzīvoja krīzē pirms dažiem gadiem, kad bloka ekonomika saruka piecus ceturkšņus pēc kārtas.

"Eurostat" dati liecina arī, ka turpretīm visu 27 ES dalībvalstu ekonomika šā gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējo pieauga par 0,1%. Salīdzinājumam otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo, ES ekonomika samazinājās par 0,2%.

Visas ES tautsaimniecība šā gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar atbilstošu periodu pirms gada bija par 0,4%, bet eirozonas – par 0,6% mazāka.


Темы: , , , , , ,
Написать комментарий