Latvija ir sākusies Rēzeknē! 1

publicitātes foto
publicitātes foto

Rēzeknes pilsētas un novada inteliģences, uzņēmēju un pašvaldību pārstāvji Latvijas neatkarības proklamēšanas gadadienas priekšvakarā aicina pārdomāt savas pilsētas, Latgales un Latvijas nākotnes iespējamos attīstības scenārijus un neļauties lētām provokācijām par Latgales separātisma un diskriminācijas idejām, bet apjaust, ka šobrīd ir laiks atgūties savā nacionālajā pašapziņā un tās labākās vērtības un centienus vērst pilsētas un Latgales izaugsmei.

Tāpēc 18. novembrī plkst. 17.30 ikviens tiek aicināts uz sadziedāšanos un kopīga uzsaukuma pieņemšanu. Esi gaidīts pie Rēzeknes Augstskolas, Atbrīvošanas alejā 90, informē pasākuma organizatori. Ja tie ir jautājumi, kas uztrauc arī Tevi, esi viens no mums Latvijas dzimšanas dienā!

UZSAUKUMS LATGALES IEDZĪVOTĀJIEM

Pēdējā laikā Latvijai nelabvēlīgo politisko spēku izteicieni par Latgales separātismu rada draudus cilvēkdrošībai Latgalē.

Latgales reģiona ekonomiskās attīstības negatīvās tendences un latgaliešu rakstu valodas nepieciešamā attīstība nevar un nedrīkst kalpot par ieganstu Latvijas valsts pamatvērtību graušanai. Latgales kongress 1917. gadā un tā simboliskais mantinieks, piemineklis „Vienoti Latvijai”, apliecina Latgales vienotību ar pārējiem Latvijas novadiem.

Šajā Latvijas neatkarības proklamēšanas gadadienā nepieļausim mūsu valsts šķelšanu. Latgale ir bijusi un paliks neatņemama Latvijas valsts sastāvdaļa ar savām kultūrvēsturiskajām, etniskajām un ekonomiskajām vērtībām, kuru attīstīšana ir mūsu pašu un mūsu deleģēto politiķu rokās!

Nav pieļaujams, ka Latvijas proklamēšanas gadadienā uzrunā iedzīvotājiem skan: „Es sveicu Jūs Jūsu svētkos!” Katrs no mums ir valsts sākums un pamats – mēs esam Latvija!


Написать комментарий

Un, padomju okupanti atvilkušies no Krievijas.