VID atrod matračos paslēptas kontrabandas cigaretes

foto VID
foto VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) amatpersonas kāda Polijas pilsoņa vadītas “DAF” markas automašīnas šofera kabīnes matračos atrada kontrabandas cigarešu slēptuvi ar 19 960 kontrabandas cigaretēm, portāls “Delfi” uzzināja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

VID informē, ka 15.novembrī, Grebņevas muitas kontroles punktā veica padziļināto  muitas kontroli kravas automašīnai  "DAF" un atklāja, ka kabīnē izvietotās guļamvietas matrači ir tikuši izmantoti kā nedeklarētu cigarešu slēptuve.

Pārbaudē VID izņēma 19 960 „Viceroy Red" markas cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām. Automašīnu vadīja 43 gadus vecs Polijas pilsonis.

VID par konstatēto pārkāpumu noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās  nedeklarējot.

Izņemtās cigaretes novietotas muitas kontroles punkta aizturēto preču noliktavā, bet automašīna - aizturēto automašīnu stāvlaukumā līdz lietas izskatīšanai.


Написать комментарий