A.Gržibovskis: 15.vidusskolai ir būtisks ne tikai skolēnu skaits, bet arī izglītības kvalitāte

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Drīzumā aprīt Anatolija Gržibovska 100 dienas Daugavpils 15.vidusskolas direktora amatā: šī gada 9.augustā Domes deputāti vienbalsīgi apstiprināja viņa kandidatūru. A.Gržibovskis portālam Gorod.lv pastāstīja, ka šobrīd vidusskolā tiek īstenots plānveida darbs, viņš turpina iepazīt skolas specifiku, lai izstrādātu izglītības iestādes darba uzlabošanas koncepciju.

„Turpinu „iejusties” jaunajā kolektīvā. Darbs skolā man nav nekas jauns, bet šajā gadījumā pastāv sava specifika, jo tā ir vidusskola. Tomēr divu gadu pieredze vidusskolas direktora vietnieka amatā ļauj savādāk uztvert skolas vadības procesu”, - pastāstīja A.Gržibovskis.

Direktors paziņoja, ka jaunajā amatā esot ticies ar skolēnu vecākiem, rīkojis vecāku un skolotāju anketēšanu, lai saprastu viņu interesējušos jautājumus. Iegūtā informācija tiks izmantota, lai koriģētu apmācības procesu, uzlabotu skolas rādītājus un skolēnu zināšanu kvalitāti, jo 15.vidusskolai ir būtisks ne tikai skolēnu skaits, bet arī izglītības kvalitāte.

Šī mērķa īstenošanai tika pievērsta uzmanība skolas digitalizācijai – 15.vidusskolā nesen tika nomainīts datorklašu aprīkojums, jaunus datorus saņēma arī skolotāji, sāka darboties izglītības iestādes mājas lapa.

Vēl viens skolas jauninājums ir Nodarbinātības valsts aģentūras bezdarbnieku apmācības projektu realizācija. Pēc A.Gržibovska domām, minētie projekti ļauj skolotājiem iegūt papildus pieredzi un nopelnīt, kā arī nodrošina skolu ar jaunu aprīkojumu. Direktors paziņoja, ka viņam esot projektu realizācijas pieredze, jo 2005.gadā viņa vadītā 5.pamatskola bija pirmā izglītības iestāde pilsētā, kas aizsāka šāda veida praksi.

Šobrīd 15.vidusskola gatavojas akreditācijai un piedalās Daugavpils izglītības iestāžu attīstības koncepcijas izstrādē, bet nākotnes plānos ir izglītības iestādes renovācijas veiksmīga pabeigšana un izglītības kvalitātes uzlabošana.


Написать комментарий