Ministrs E.Sprūdžs ieradās Daugavpilī, lai apsveiktu iedzīvotājus LR Neatkarības dienā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

18.novembrī – Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas gadadienā – Daugavpilī notika svinīgs pasākums, kura gaitā Daugavpils pilsētas dome apbalvoja vairākus pilsētniekus, pasniedzot viņiem „Gada balvu” un Goda rakstus. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, kurš bija ieradies apsveikt daugavpiliešus un Latgales iedzīvotājus LR Neatkarības dienā, savā uzrunā atzīmēja, ka Latgale esot kļuvusi par valsts ekonomiskā izrāviena simbolu un šobrīd atrodas visas Latvijas uzmanības centrā.

Ministrs paziņoja, ka jūtas, ka ir ieradies Daugavpilī īstajā laikā, jo Latvijas Republikas proklamēšanas gadadiena vieno visus reģionus un visas pilsētas. E.Sprūdžs atzīmēja, ka Daugavpils iedzīvotāji, tāpat kā pārējie Latvijas iedzīvotāji, kuri piedalījās svētku dievkalpojumos, sekoja līdzi nacionālo militāro spēku parādei, pavadīja svētku brīvdienas ar saviem bērniem, stāstot viņiem par mūsu valsts vēsturi, liecina, ka mēs varam būt vienota un stipra nācija.

„Šī pārliecība nav radusies vienas dienas iespaidā. Šogad esmu pavadījis Latgalē daudz laika. Šogad tika nodibinātas jaunas attiecības ar reģioniem, it īpaši ar Latgali. Ir mainījusies situācija, ka Latgale tiek pieminēta tikai apsveikuma uzrunās Ziemassvētkos un Jaunajā gadā. Latgale ir kļuvusi par valsts ekonomiskā izrāviena simbolu. Latgale atrodas visas Latvijas uzmanības centrā. Tā arī jāturpina. Manuprāt, tas ir iespējams, redzu, ka jūs to varat un gribat, un jums viss izdosies”, - teica ministrs.

E.Sprūdžs pateicās Latgales iedzīvotājiem par ticību šīs zemes nākotnei, par to, ka latgalieši var būt savējie savā starpā un Latvijas ietvaros. „Mums daudz jāpaveic, lai Latgale pa īstam kļūtu par iespēju reģionu, un esmu drošs, ka latgalieši no darba nebaidās”, - noslēgumā teica ministrs.


Написать комментарий