Šoferis bijis 2,95 promiļu alkohola reibumā un braucis bez autovadītāja apliecības.

Informāciju par diviem iereibušiem vīriešiem Baldonē pie veikala "Lats" Reģionālā pašvaldības policijas Ķekavas pārvalde saņēma 18.novembra rītā. Izbraucot uz notikumu vietu, policisti pamanījuši divus cilvēkus, iesēžoties "Audi" markas automašīnā un uzsākot braukšanu pa Daugavas ielu uz Daugmales pusi.

Likumsargi nolēmuši nekavējoties apturēt automašīnu – ieslēdzot gaismas un skaņas signālus un ruporā dodot rīkojumu apturēt spēkratu. Taču automašīnas vadītājs ignorēja policijas norādījumus un uzņēma ātrumu, cenšoties "nogriezt" ceļu operatīvajam transportam. Alkohola reibums neļāva šoferim savaldīt savu spēkratu, un tas saslīdēja un apmeta kūleni ceļa posmā Iecava-Daugmale 30. kilometrā.

Notverot pārkāpēju, tika konstatēts, ka šoferis atradies 2,95 promiļu alkohola reibumā un braucis bez autovadītāja apliecības. Ceļu satiksmes negadījumā pārkāpēji atteikušies no neatliekamās medicīniskās palīdzības.

Turpmākai izmeklēšanai iereibušais vīrietis tika nodots Valsts policijas Rīgas reģionālās pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Ceļu policijas bataljona darbinieku rīcībā.