UEFA Čempionu līgā vēl vairākas komandas var nodrošināt vietu astotdaļfinālā

foto scotprem.com
foto scotprem.com

Otrdien UEFA Čempionu līgā futbolā sāksies grupu turnīra priekšpēdējās kārtas spēles, pēc kurām vēl vairākas komandas var sev nodrošināt vietu astotdaļfinālā.

Visu iepriekšējo kārtu spēļu detalizētu analīzi un visu UEFA Čempionu līgas stastistiku var aplūkot DELFI jaunajā speciālajā sadaļā

Saspringtā situācija E grupā, kur uz divām ceļazīmēm kandidē Doņeckas "Šahtar", pašreizējie čempioni "Chelsea" un "Juventus", var atrisināties vēl pirms pēdējās kārtas spēlēm. Šobrīd šajā grupā pa septiņiem punktiem ir "Šahtar" un "Chelsea", "Juventus" ir seši punkti, bet norvēģu čempioniem "Nordsjaelland" ir viens punkts.

Otrdienas mačos "Šahtar" viesos tiksies ar "Nordsjaelland" un "Juventus" uzņems "Chelsea". "Šahtar" komandai uzvara jebkurā gadījumā garantēs ceļazīmi uz "play off", bet "Chelsea" obligāti jāuzvar Turīnā, lai čempioni būtu droši par savu tālāku dalību turnīrā.

Ne mazāk saspringta situācija ir F grupā, kurā pa deviņiem punktiem ir Minhenes "Bayern" un "Valencia", seši punkti ir Borisovas BATE, bet bez punktiem pagaidām ir Francijas komanda "Lille". Abas līderkomandas tiksies Valensijā, bet BATE savās mājās uzņems "Lille". Gan "Bayern", gan "Valencia" komandām uzvara nodrošinās priekšlaicīgi vietu nākamajā kārtā, bet BATE obligāti jāuzvar, lai saglabātu cerības turpināt cīņas Čempionu līgā.

Tuvu iekļūšanai nākamajā kārtā G grupā ir "Barcelona" (deviņi punkti) un Glāzgovas "Celtic" (septiņi punkti), bet "Benfica" un Maskavas "Spartak" (attiecīgi četri un trīs punkti) vēl nav zaudējuši teorētiskas cerības iekļūt "play off". Otrdienas mačos "Spartak" uzņems savā laukumā "Barcelona", bet "Celtic" viesosies pie "Benfica". "Bacrelona" un "Celtic" uzvaru gadījumā nodrošinās vietas nākamajā kārtā, taču spēļu citādi iznākumi var ieviest lielāku neskaidrību šajā grupā.

Tikmēr F grupā sev vietu astotdaļfinālā jau pirms pēdējām divām spēlēm nodrošinājusi "Manchester United" (12 punkti), pa četriem punktiem ir "Galatasaray" un "CFR Cluj", bet trīs punkti "Braga". Otrdienas spēlēs "Galatasaray" savās mājās uzņems mančestriešus, bet "Braga" viesosies pie "CFR Cluj". Tomēr pirms šīm spēlēm jau ir skaidrs, ka otras ceļazīmes liktenis izšķirsies pēdējās kārtas spēlēs 5.decembrī.

Pārējās priekšpēdējās kārtas spēles A, B, C un D grupās risināsies trešdien.


Написать комментарий