ASV no Izraēlas evakuēs savus pilsoņus

foto rushpassport.com
foto rushpassport.com

Amerikas Savienoto valstu valdība uz Izraēlu nosūtījusi trīs karakuģus, lai nepieciešamības gadījumā evakuētu no turienes savas valsts pilsoņus, vēsta CNN.

Kaut arī uz karakuģiem atrodas divarpus tūkstošu jūras kājnieku, valdība uzsver, ka nepieciešamība evakuēt pilsoņus var rasties daudz tālākā nākotnē un pašlaik vēl nav izstrādāts šādu darbību plāns.

Amerikas pilsoņiem joprojām ir iespēja pamest šo valsti izmantojot komerclidojumus.

Karakuģi pagaidām uzturēsies pie Izraēlas krastiem, šeit  jau atrodas vairāki  citi kuģi, kas iepriekš piedalījās Izraēlas un ASV mācībās ar mērķi atvairīt Irānas  kaujas raķešu uzbrukumu.

Jau ziņots, ka  Izraēlas uzlidojumos Gazas joslā kopš pagājušās trešdienas nogalināto palestīniešu skaits ir pieaudzis līdz 109. 19. novembra uzlidojumus gājuši bojā 32 palestīnieši.

Izraēlas armija veic uzlidojumus, atbildot uz palestīniešu kaujinieku īstenotu Izraēlas apšaudīšanu ar raķetēm no Gazas joslas teritorijas. Izraēlas apšaudē ar raķetēm no Gazas joslas ir nogalināti trīs izraēlieši, bet 18 ir ievainoti.

Kopš pagājušās trešdienas armija ir trāpījusi vairāk nekā 1350 mērķiem Gazas joslā, savukārt Izraēlas dienvidus sasniegušas 640 raķetes un Izraēlas pretraķešu aizsardzības sistēma "Dzelzs kupols" pārtverusi vēl 324 raķetes.

ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns mēģināja panākt pamieru starp abām pusēm. Gazas joslā valdošās kustības HAMAS līderis Haleds Mešaals paziņoja, ka HAMAS arbalsta centienus nodrošināt pamieru, bet uzstāja, ka Izraēlai jāizbeidz Gazas joslas blokāde, kura ilgst jau sešus gadus.

ANO Drošības padomei pirmdien neizdevās pieņemt arābu valstu ierosinātu paziņojumu par konfliktu Gazas joslā, jo ASV bija pret jebkādu rīcību, kas apdraudētu centienus panākt pamieru.


Написать комментарий