Gorod.lv aptaujas: tramvaju atbalstītāju skaits ir samazinājies

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Portāla Gorod.lv rīkoto aptauju dati liecina, ka triju gadu laikā ir samazinājies tramvaju atbalstītāju skaits pilsētnieku vidū. Šī gada novembrī rīkotās aptaujas rezultāti liecina, ka 63% respondentu uzskata, ka Daugavpilī ir nepieciešami tramvaji, bet 2010.gada janvārī rīkotās aptaujas rezultātā tika konstatēts, ka tramvajus atbalsta 68% respondentu.

Pirms trim gadiem veiktais sabiedrības viedokļa monitorings liecinājis, ka 13% aptaujāto bija uzsvēruši tramvaju ekoloģiskum u. Pret tramvajiem pilsētā bija noskaņoti 5% respondentu, bet 24% uzskatīja, ka tramvajus vajadzētu aizvietot ar autobusiem un maršruta autobusiem. 1% respondentu šis jautājums nelikās aktuāls.

Šobrīd aptaujas dati liecina, ka 7% aptaujāto uzskata, ka tramvaji Daugavpilī nav nepieciešami, 22% ir pārliecināti, ka tos vajadzētu aizvietot ar autobusiem un maršruta autobusiem. Savukārt 5% aptaujāto minētais jautājums neinteresē.

Atgādināsim, ka Daugavpils „Tramvaju uzņēmums” šobrīd realizē vairāku miljonu vērto eiroprojektu, kura ietvaros tiek veikta tramvaju infrastruktūras modernizācija – tiks nomainītas sliedes, veikta apakšstaciju rekonstrukcija un iegādāti 12 jauni vagoni.


Написать комментарий