'Rīgas satiksme' gada laikā atlaidusi 20 negodīgus autostāvvietu kontrolierus

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmumam "Rīgas satiksme" (RS) pēdējo 12 mēnešu laikā dažādu iemeslu dēļ atlaidis ap 20 autostāvvietu kontrolierus, piektdienas rītā intervijā Latvijas Radio pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

Atlaistie kontrolieri darba devēja uzticību zaudējuši dažādu nesankcionētu darbību dēļ - pārkāpumu nereģistrēšanu, kvīšu neizsniegšanu, tā saucamā 'klambura' noņemšanu bez samaksas un citiem pārkāpumiem. Negodīgos kontrolierus izdevies pieķert gan pašam uzņēmumam, gan tiesībsargājošajām institūcijām.

Viņš arī norādīja, ka par stāvvietu izmantošanu ir jāmaksā visiem, izņemot normatīvajos aktos pieminētās grupas. RS savu transportu autostāvvietās var novietot bez maksas darba laikā gadījumos, kad ir darba pienākumi stāvvietās.

RS vadītājs atzina - lai arī vairums RS strādājošo ir godīgi un apzinīgi darbinieki, vienmēr atrodas kāds, kurš mēģina savas amata pilnvaras izmantot citādi un savām interesēm, jo īpaši, ja tas saistīts ar skaidru naudu.

"Mums ir pietiekami liela pieredze norēķinos sabiedriskajos transportos ar skaidru naudu, kur mēs pirms zināma laika nonācām pie bezskaidras naudas, kas ievērojami uzlaboja situāciju. Tādu pašu ceļu mēs pašreiz ejam ar maksas stāvvietas pakalpojumiem," paskaidroja Bemhens.


Написать комментарий