Pavasarī Daugavpilī tiks uzsākta Komunālās ielas rekonstrukcija

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas pašvaldībai izdevies panākt ERAF fonda finansējumu Komunālās ielas rekonstrukcijai programmas “Daugavpils pilsētas Grīvas mikrorajona infrastruktūras attīstība” ietvaros. Ar konkursa uzvarētāju firmu „Binders” tika noslēgts līgums par 1 183 111 latiem.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka projekta realizācijai iedalītie līdzekļi ir fonda kādreiz piešķirtās naudas atlikumi, kurus izdevies ietaupīt pilsētas skolu rekonstrukcijas ietvaros rīkoto pirmo iepirkumu gaitā.

Sakarā ar to, ka pretendentu piedāvājumi par Daugavpils skolu rekonstrukcijas darbu veikšanu bija daudz mazāki par piešķirto kvotu, ministrija nolēma dot pašvaldībām iespēju izcīnīt tiesības izmantot šo atlikumu savai attīstībai. Tomēr, negaidot ministrijas galīgo lēmumu, Daugavpils pilsētas dome organizēja iepirkumu procedūras par Komunālās ielas rekonstrukciju un iesniedza dokumentus ministrijas saskaņošanai, tādējādi apliecinot savu gatavību veikt minētos darbus.

Naudas sadales princips tika izskatīts teju pusgadu, bet pirms pāris nedēļām tika saņemta atļauja noslēgt līgumu par ielas rekonstrukciju. Projekts tika sadalīts trijās daļās: posms no J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas līdz dambim (pagaidām netiks rekonstruēts, jo pārklājas ar „Daugavpils ūdens” ieplānoto projektu), un divi posmi, kuros rekonstrukcijas darbi tiks uzsākti jau pavasarī, - no dambja līdz sliedēm un parks pie J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas.


Написать комментарий