Daugavpils 9.vidusskola atguvusi „angļu” skolas statusu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

14.novembrī Izglītības kvalitātes valsts dienests pieņēma lēmumu izsniegt Daugavpils 9.vidusskolai licenci, kas apliecina vidusskolas tiesības realizēt humanitārā un sociālā virziena mācību programmu ar padziļinātu angļu valodas apmācību, kas ļaus skolai atjaunot kādreizējo specifiku.

Pēc 9.vidusskolas direktora Artūra Fedotova domām, šāda veida licences iegūšana ir pēdējo mēnešu laikā administrācijas un pedagoģiskā kolektīva veiktā nopietna darba apliecinājums.

Minētā programma dod iespēju, sākot ar 1.klasi, pasniegt angļu valodu ne tikai fakultatīvi, bet gan kā oficiālu mācību priekšmetu, kas neatšķiras no citiem vispārizglītojošiem mācību priekšmetiem. Skolas vadībai un pedagoģiskajam kolektīvam ir patiess prieks, ka izdevies īstenot seno sapni un atgūt skolas kādreizējo statusu. Skolā ir viss, kas tam būtu nepieciešams, - talantīgi, radoši skolotāji, ziņkārīgi un čakli skolēni, gādīgi vecāki.

Jāatzīmē, ka tā ir beztermiņa licence, un tā ir laba motivācija visa kolektīva pamatīgam darbam. Vidusskolā darbojas dažāda veida pulciņi un vairāku mācību priekšmetu fakultatīvi, tostarp latviešu, angļu, krievu, vācu un franču valodās, kas mūsdienās ir ļoti aktuāli. Bez valodu zināšanām nav iespējams veidot inteliģenta mūsdienu cilvēka imidžu un būt pieprasītam sabiedrībā. Protams, mācību slodze ir intensīva, bet tā atbilst visām likumdošanas normām un psihologu rekomendācijām. Licence dod iespēju saņemt papildus finansējumu svešvalodu apguves lielākajai produktivitātei.

Patlaban mūsu skolēniem ir iespēja angļu valodā apgūt papildus mācību priekšmetus, piemēram, dabas zinātnes, ģeogrāfiju, psiholoģiju. Tiek plānots atjaunot angļu un amerikāņu literatūras, mākslas vēstures, angļu uzņēmējdarbības pasniegšanu angļu valodā. Šie mācību priekšmeti papildinās matemātikas mācību programmu, kuru mūsu skolēni apgūst vidusskolā, izejot pilnu matemātikas, fizikas, ķīmijas, bioloģijas kursu. Tiek plānots gatavot skolēnus starptautiskam angļu valodas eksāmenam IELTS. Turklāt šīs apmācības var iziet gan mūsu skolas, gan citu pilsētas skolu 12.klašu skolēni.

Prieks, ka līdz ar jauna direktora darbību skolas tradīcijas tiek turpinātas, rodas arī jaunas. Jāatzīmē, ka skolā valda psiholoģiski komfortabla atmosfēra. Direktoram ātri izdevies atrast kopīgo valodu ar katru kolektīva locekli. Pakāpeniski tiek atjaunota tehniskā bāze, kas veicina mācību procesa produktivitāti. Kolektīvs ir pārliecināts, ka atdzimušas tradīcijas, skolotāju pieredze un skolēnu vēlme apgūt zināšanas noteikti nesīs augļus.


Написать комментарий