Ir veikta Rēzeknes ielas posma rekonstrukcija Krāslavā

foto Pilseta24.lv
foto Pilseta24.lv

Projekta „Krāslavas pilsētas ielu tīkla rekonstrukcija uzņēmējdarbības veicināšanai, 1.kārta” ietvaros Krāslavas pilsētā ir noslēgušies darbi pie Rēzeknes ielas posma rekonstrukcijas, vēsta Krāslavas novada pašvaldība.

Rekonstrukcijas darbu ietvaros ir rekonstruēts Rēzeknes ielas braucamās daļas posms 590 m garumā no Vienības ielas līdz Krāslavas gr. Plāteru v.n. Poļu pamatskolai (ieskaitot gājēju ietves izbūvi).

Papildus ir veikta arī gājēju ietves izbūve 450 m garumā līdz krustojumam ar Vasarnieku ielu (ieskaitot posmu pie pilsētas kapiem) un 386 m garumā no krustojuma ar Vasarnieku ielu līdz Latgales ielai.

Tehniskajā projektā noteikto risinājumu izpildei ir uzstādītās gājēju drošības barjeras 223 m garumā un 34 jaunās ceļa zīmes, ierīkotās 2 pieturvietas, labiekārtota teritorija 2550 m2 platībā.

Ir veikti pasākumi vienlīdzīgu iespēju principa nodrošināšanai, uzlabojot vides pieejamību personām ar funkcionāliem traucējumiem - gājēju ietves ir izbūvētas ar vienmērīgām nobrauktuvēm pie privātmājām un ielu pieslēgumiem; pie krustojumiem un nobrauktuvēm uz gājēju ietvēm ir paredzēts speciāls reljefa segums, kas papildus ir izcelts dzeltenā krāsā; ceļa zīmju stabi ir aplīmēti ar kontrastējošo lenti).

Rekonstrukcijas darbus veica SIA „Ošukalns” un SIA būvfirma „Ceļi un tilti” un to kopējās izmaksas ir Ls 517 850.27. Rekonstrukcijas darbu būvuzraudzību nodrošināja SIA „Jurēvičs un partneri”, bet autoruzraudzību – SIA „L4 ceļu projekti”.

Kopējās projekta izmaksas ir Ls 523 148.43, Eiropas Reģionālās attīstības fonda piešķirtais finansējums ir Ls 427 516.00 (81.72 %).


Написать комментарий