Tirdzniecībā Latvijā nonācis 'Škoda Rapid' sedans

publicitātes foto
publicitātes foto

Pie "Škoda" dīleriem visā Latvijā nonācis markas jaunākais modelis "Rapid". Kompaktais sedans "Škoda" modeļu saimē ieņems nišu starp mazās klases modeli "Fabia" un daudz lielāko un Latvijā populāro "Octavia".

"Rapid" ir pirmais "Škoda" modelis, kura dizains veidots, izmantojot markas jauno dizaina valodu. Kopējo dizainu papildina jaunā stila detaļas – jaunā "Škoda" emblēma un radiatora dekoratīvais režģis ar hroma ietvaru.

Piecvietīgā "Škoda Rapid" bagāžas nodalījuma tilpums ir 530 litru, kas, pēc ražotāja apgalvojuma, ir lielākais savā klasē. Turklāt katra Latvijā pārdotā "Rapid" bagāžas nodalījuma grīdā būs paslēpts pilna izmēra rezerves ritenis.

Sākotnēji "Škoda Rapid" Latvijā būs pieejams komplektācijā ar kādu no četriem benzīna dzinējiem vai dīzeļdzinēju. Standarta komplektācijā "Rapid" tiks komplektēts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu un 1,2-litru atmosfērisko benzīna dzinēju, kas attīsta 75 zirgspēku jaudu. Lielāku jaudu "Rapid" saņems no diviem 1,2 litru turbo dzinējiem. Viens no tiem spēj attīstīt 85 zirgspēku jaudu un, patērējot 5,1 litru degvielas uz 100 km, ir visekonomiskākais "Rapid" dzinējs, savukārt otrs attīsta 105 zirgspēku jaudu. Jaudīgākais 1,2 TSI dzinējs pieejams ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu. Benzīna dzinēju gammu šobrīd noslēdz 1,4 litru turbodzinējs, kas attīsta 122 zirgspēku jaudu. Tas tiek komplektēts ar septiņpakāpju DSG automātisko pārnesumkārbu un kalnā braukšanas palīgu.

Dīzeļdzinēju gammā šobrīd ir viens 1,6 litru, 105 zirgspēku dzinējs, kas tiek komplektēts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu, taču nākamgad ražošanā nonāks jauns, 1,6 litru, 90 zirgspēku motors, ko būs iespējams komplektēt ar septiņpakāpju DSG automātisko pārnesumkārbu.

"Škoda Rapid" cena Latvijā ir no 11 740 eiro.


Темы: , , , , , ,
Написать комментарий