Deputāte Inese Laizāne vāc informāciju par divu Daugavpils skolu iespējamu apvienošanu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Neskatoties uz pilsētas vadības pārstāvju paziņojumiem par nesen izskanējušo domu par Saskaņas un Vienības pamatskolu apvienošanu nepamatotību, Daugavpilī joprojām virmo kaislības.

Arī Saimes deputāte Inese Laizāne nolēma tikt skaidrībā ar šo situāciju. „Man ir zināms, ka Saskaņas pamatskola ir stabila izglītības iestāde, to pierāda gan skolēnu saņemto liels dažādu diplomu un balvu skaits, gan viņu sagatavotības līmenis. Skolēni bez problēmām iestājas gan krievu, gan latviešu vidusskolās un labi mācās. Es varu spriest pēc savas meitas, kura pēc saskaņas pamatskolas beigšanas bez problēmām iestājās Valsts ģimnāzijā.

Es personīgi neredzu jēgu apvienot šīs divas pamatskolas. Esmu apņēmusies tikt skaidrībā ar šo jautājumu, lai pēc tam grieztos pēc komentāriem Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē”, - portālam Gorod.lv paziņoja deputāte.

Jāatzīmē, ka patlaban Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē tiek izstrādāta pilsētas izglītības koncepcija 2013.-2017.gadiem, un, pēc pirmā vicemēra Vitālija Azareviča vārdiem, minētā stratēģija tiks izstrādāta sadarbībā ar pilsētas sabiedrību.


Написать комментарий