Krievijas armijai izgatavoti divi jauni bruņu transportlīdzekļi

foto vitalykuzmin.net
foto vitalykuzmin.net

Krievijas armijai izgatavoti divi bruņu transportlīdzekļi - "SPM-3 "Medved"" un "VPK-3927 "Volk"" ("СПМ-3 "Медведь"" un "ВПК-3927 "Волк""). Izmēģinājumi pirmajam no minētajiem noslēgsies nākamā gada februārī, bet otrajam – nākamā gada beigās.

"Volk" aprīkots ar 300 zirgspēku dīzeļdzinēju "JaMZ-534", kas bruņu transportlīdzeklim ļauj paātrināties līdz pat 120 km/h. Spēkrata ietilpība – 18 cilvēku. Klīrenss maināms diapazonā no 25 līdz 55 centimetriem.

Savukārt bruņu transportlīdzeklis "Medved" jau veicis izmēģinājumus karsta klimata apstākļos (+45*C) un Kaukāza kalnu augstienēs, vēsta "RIA Novosti". Kopumā šīs modifikācijas spēkrats izmēģinājumos nobraucis aptuveni 25 tūkstošus kilometru. Tāpat tikuši veikti ballistiskie testi un riepu pārbaudījumi. Turpmāk plānots šo bruņu auto izmēģināt auksta klimata apstākļos un bezceļos.

Gala lēmums par "Medved" iegādi lietošanai Krievijas bruņotajos spēkos tiks pieņemts pēc spēkrata izmēģinājumu beigām.

Šie bruņu transportlīdzekļi izgatavoti pēc Krievijas iekšlietu ministrijas pasūtinājuma. Pēc izstrādātāju ieceres, šie divi modeļi aizņems militāro spēku lielāko bruņu transporta parka daļu.


Написать комментарий