Daugavpils Poļu kultūras centrā atcerējās senās Krakovas vēsturi un kultūru

foto Poļu kultūras centrs
foto Poļu kultūras centrs

Ceturtdien, 22.novembrī, Daugavpils Poļu kultūras centrā notika tradicionālā jauniešu intelektuālā spēle „Krakova – karaļu pilsēta”.

Poļu kultūras centra metodiste Svetlana Manohina portālam Gorod.lv pastāstīja, ka spēles pamatā ir visiem zināma spēle „Kas? Kur? Kad?”, tikai tajā piedalās nevis viena, bet vairākas komandas. Vakardienas spēlē piedalījās 4 komandas, kuras pārstāvēja J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāziju un Krāslavas poļu pamatskolu. Spēles jautājumi bija saistīti ar Krakovas pilsētas vēsturi, ģeogrāfiju un kultūru.

Pēc pasākuma rīkotāju domām, šī spēle ir ieinteresējusi jauniešus, jo tajā var ne tikai pārbaudīt savas zināšanas kādā jomā, bet arī iemācīties spriest, attīstīt iztēli un loģisko domāšanu. Spēlē tiek izmantoti gan audio un video jautājumi, gan slavenā „melnā kaste”.

Spēles dalībniekiem minūtes laikā bija jāizdomā pareizā atbilde uz jautājumu, divos spēles etapos jaunieši atbildēja uz 20 jautājumiem.

Atbildes novērtēja žūrija, kuras sastāvā bija J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolotāja Marija Drozda, poļu biedrības „Promeņ” priekšsēdētājs Rišards Stankevičs un pilsētas spēļu „Kas? Kur? Kad?” pastāvīgais dalībnieks Andžejs Apolionis.

Pasākuma dalībniekus izklaidēja, lasot dzeju par Krakovu un atbalstot viņus, Poļu kultūras centra bērnu kluba „Polska chatka” dalībnieki.

Rezultātā par erudītākiem spēles dalībniekiem tika atzīta J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas 8.klases komanda „Aģentes 007”.

Otro vietu ieguva ģimnāzijas 9.klases komanda „Jaunie pētnieki”, bet trešo vietu – ģimnāzijas 9.klases komanda „Pūķi”.

Visi spēles dalībnieki tika apbalvoti ar piemiņas balvām un diplomiem, bet Krāslavas poļu pamatskolas skolēni saņēma pateicības rakstus.



Написать комментарий