Vingrošanas trenere: Daugavpilī sporto tikai nedaudzi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Portāla Gorod.lv aptaujas rezultāti liecina, ka 33% respondentu nenodarbojas ar sportu, visbiežāk argumentējot to ar slinkumu (25%) vai laika trūkumu (13%). Par to, kāpēc mūsu pilsētā ir tik maz aktīvu cilvēku, kuri rūpējas par savu veselību, mēs aprunājāmies ar sporta centra „Fresh Fitness” vingrošanas treneri Evitu Lozdu.

„Tiešām mūsu pilsētā sporto tikai nedaudzi. Pārsteidzošākais ir tas, ka cilvēku, kuri tomēr nodarbojas ar sportu, vidū ir ļoti maz jauniešu. Piemēram, manas nodarbības pārsvarā apmeklē sievietes 30-40 gadu vecumā”. Viņasprāt, tas ir pārsteidzoši, jo dažādos forumos interneta telpā viņa lasa diskusijas par veselīgu dzīvesveidu. Tas nozīmē, ka aktīvā dzīvesveida popularitāte pieaug vai par to vismaz tiek runāts. Tomēr „tikai nedaudzi ne tikai runā, bet arī dara”. E.Lozda atzīmēja, ka slinkums esot galvenais demotivators.

„Visās attīstītās Rietumu valstīs cilvēki nodarbojas ar sportu, tas ir saistīts ar viņu labu ekonomisko un demogrāfisko situāciju”. Evita pastāstīja, ka situācija Daugavpilī īpaši neatšķiras no situācijas Latvijā, saskaņā ar viņas rīcībā esošajiem datiem, tikai 35% Latvijas iedzīvotāju nodarbojas ar sportu. „Iespējams, mums ir pārāk maz informācijas par to, cik svarīgi uzturēt sevi labā fiziskā formā. Protams, katrs zina, ka tas ir svarīgi, bet ko tas īsti nozīmē ir sapratuši tikai nedaudzi”.

24.11.2012 , 11:45

Anna Andrejeva , GOROD


Написать комментарий