Bailēs no teroraktiem Pakistānā pārtrauc mobilos sakarus

foto howtogetfocused.com
foto howtogetfocused.com

Pakistānas varas iestādes piektdien ir pārtraukušas mobilo telefonu sakaru pakalpojumus, baidoties no teroraktiem šiītu musulmaņu svētā mēneša kulminācijā, kas ir šajā nedēļas nogalē, vēsta raidsabiedrība BBC.

„Vairāk nekā 90% bumbu sprādzienu ir nodrošināti ar mobilo telefonu palīdzību,” žurnālistiem paziņoja Pakistānas iekšlietu ministrs Rehmans Maliks. Teroristi spridzekļus detonē ar mobilā telefona signālu, skaidro amatpersonas.

Pēdējos mēnešos Pakistānā ir pieaudzis radikālo sunnītu uzbrukumu skaits šiītiem. Amatpersonas uztraucas, ka vardarbība var pieaugt šajā nedēļas nogalē, kad ir šiītu svētā mēneša Maharama kulminācija, vēsta BBC.

Atsevišķos reģionos ir aizliegs braukt ar motocikliem, amatpersonām baidoties, kas tos uzbrukumā var izmantot teroristi. Drošības garantēšanai pilsētās un svētku norises vietās izvietoti tūkstošiem papildus policistu.

Šiīti savos svētkos piemin pravieša Muhameda mazdēla bojāeju kaujā, skaidro BBC.

Nāvējošākajā pret šīītiem vērstajā sprādzienā šonedēļ Pakistānā gāja bojā 23 cilvēki, vēsta BBC. Lielākā daļa no pēdējās 15 dienās notikušajiem sprādzieniem ir detonēti ar mobilajiem telefoniem, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta BBC.


Написать комментарий