Brazīlijas prezidente atlaiž virkni korupcijā apsūdzētu amatpersonu

foto shfwire.com
foto shfwire.com

Brazīlijas prezidente Dilma Rusefa ir atlaidusi virkni augsta ranga amatpersonu, kuras tur aizdomās par saistību ar nesen atklātu korupcijas shēmu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Amatpersonas apsūdz pilnvaru pārsniegšanā, krāpšanā un korupcijā. Atlaisto ierēdņu skaitā ir arī prezidentūras biroja vadītāja Sanpaulu pilsētā Rosmarija Noronha un ģenerālprokurora vietnieks Hosē Vēbers Holanda, informē BBC.

Atlaišanas seko vairāku augsta ranga amatpersonu notiesāšanai lielākā korupcijas skandālā, kurš nodēvēts par “Lielo ikmēneša pabalstu”.

Izmeklēšana pēdējā korupcijas skandālā sākta pēc tam, kad kāda amatpersona, kas saņēmusi ievērojamu kukuli, ziņojusi par to policijai. Piektdien policija arestēja sešus cilvēkus, kuri apmaiņā pret kukuļiem izsniedza valsts atļaujas uzņēmējdarbībai, norāda BBC.

Korupcijas shēmu vadījuši divi brāļi Vieiras, kurus augstiem valsts amatiem ieteikusi Noronha, stāsta policija. Savukārt Noronha bija tuva sabiedrotā bijušajam Brazīlijas prezidentam Luisam Inasio Lulam da Silvam, norāda BBC.


Написать комментарий