Gorod.lv aptauja: Mūsu iedzīvotāji savos dzīvokļos pie sienām labprāt pakar gleznas un fotogrāfijas

foto daydaypaint.com
foto daydaypaint.com

„No šīs gleznas ir liels labums – tā slēpj caurumu tapetēs”, - lielas gleznas esamību skaidroja tēvoča Fjodora mamma multfilmā „Trīs no Prostokvašino”.

Bieži vien dažādas tematikas gleznas un zīmējumus cilvēki izmanto kā interjera dekoru. Kādam patīk gleznainas ainavas, kādam – klusā daba, citiem – savvaļas dzīvnieku attēli vai abstraktas gleznas mūsu novadnieka Marka Rotko stilā, bet kādam daudz tuvāka ir fotogrāfija.

Saskaņā ar fen-šui dzīvoklī noteikti jābūt gleznām, jo ūdens un kalnu ainavas veicina dzīvokļa īpašnieka ieplānotā piepildīšanos, savukārt gleznas ar puķēm nes veiksmi. Jāņem vērā, ka ekspresionisma garā attēlotās lauztās līnijas veicina neveselīgās enerģijas rašanos.

Portāls Gorod.lv saviem lasītājiem uzdeva jautājumu par to, ko viņi labprāt pakar pie sienas savās mājās. Aptaujas dati liecina, ka respondentu lielākā daļa (30%) mājās pie sienām pakāruši gan gleznas, gan fotogrāfijas. 25% aptaujāto kā interjera dekoru izvēlas gleznas, bet 7% respondentu pie sienām atrodas fotogrāfijas.

24% uzskata, ka pilnībā pietiek ar tapetēm un nekādi citi dekora elementi nav nepieciešami. Savukārt 10% respondentu sev piemērotas gleznas nespēja atrast pārdošanā, bet Rotko oriģinālu iegādei Sotheby’s izsolē pagaidām trūkst līdzekļu.


Написать комментарий