Igauņu pasta sūtījumu tīkls 'Post24' sāk darbību Latvijā

publicitātes foto
publicitātes foto

Igaunijas pasta kompānijas "Eesti Post" ieviestais "Post24" sūtījumu termināļu tīkls ir uzsācis savu darbību Latvijā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Visā Latvijā ir izvietoti 22 sūtījumu termināļi, kuri atrodas Rīgā, Jelgavā, Ogrē, Ventspilī, Liepājā, Tukumā, Cēsīs, Valmierā, Rēzeknē, Daugavpilī un Jēkabpilī, bet līdz gada beigām Latvijā kopā tiks uzstādīti 29 sūtījumu termināļi. Savukārt kopējais "Post24" sūtījumu termināļu tīkls apvienos 114 sūtījumu termināļus visā Baltijā.

Sūtījumu termināļi nodrošina pakalpojuma pieejamību 24 stundas diennaktī, un to atrašanās vietas ir izvēlētas tā, lai klienti varētu tiem viegli piekļūt ar automašīnu, ar kājām, un ar sabiedrisko transportu.

Pašlaik ir iespēja nosūtīt savus sūtījumus no sūtījumu termināļa uz sūtījumu termināli, bet nākama gada sākumā visi "Post24" sūtījumu termināļi Baltijas valstīs tiks apvienoti vienā sistēmas tīklā, nodrošinot pārrobežu sūtījumus.

Tiek uzsvērts, ka izmantot sūtījumu termināļus ir tikpat vienkārši, kā izņemt naudu no bankomātiem. Piemēram, sūtījumu termināļa skārienjūtīgais ekrāns var tikt izmantots pat ar cimdiem.

"Post24" ir meitas uzņēmums starptautiskam pasta un loģistikas uzņēmumam AS "Eesti Post". Sūtījumu termināļi vispirms sāka darboties Igaunijā, tad Lietuvā un tagad arī Latvijā.

Igauņu loģistikas un pasta uzņēmuma ieņēmumi no saimnieciskās darbības 2012.gada pirmajos astoņos mēnešos bija 32,4 miljoni eiro (22.6 miljoni latu), bet tīrā peļņa 1,8 miljoni eiro (1,26 miljoni latu).

Igaunijas Pastā strādā 2579 darbinieku. Igaunijas pasta grupā ietilpst mātesuzņēmums "AS Eesti Post" un meitasuzņēmumi - Igaunijas e-rēķinu centrs "Eesti E-arvete Keskus", Igaunijas elektroniskais pasts "Estonian Electronic Mail Ltd.", "Unipakas UAB" un "EP-24 UAB" Lietuvā un "SIA Post24" Latvijā.


Написать комментарий