V.Azarevičs atteicās sniegt komentārus pirms izglītības attīstības koncepcijas apstiprināšanas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Spriežot pēc Daugavpils izglītības jomas kuratora Vitālija Azareviča atbildes, pašvaldība nesteidzas paskaidrot pilsētniekiem Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes šobrīd izstrādātās izglītības attīstības koncepcijas mērķus un uzdevumus. Uz žurnālistu jautājumiem par dokumenta nepieciešamību, vicemērs atbildēja, ka komentēs to pēc koncepcijas apstiprināšanas.

Atsakoties no komentāriem, V.Azarevičs būtībā pilsētniekiem liek domāt, ka raizes par dažu pilsētas skolu apvienošanu nav bez pamata. Ar šādu rīcību vicemērs pārvilka svītru Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes centieniem dokumenta izstrādē iesaistīt žurnālistus un pilsētniekus, lai minētais dokuments kļūtu par izpildvaras un vēlētāju produktīvā darba apliecinājumu.

Atgādināsim, ka Daugavpils izglītības iestāžu tīkla attīstības koncepcijas izstrāde tika uzsākta novembra sākumā. Vēlāk sabiedrību satrauca informācija par Saskaņas un Vienības pamatskolu iespējamu apvienošanu, kuru pārvalde neapstiprināja, bet arī nenoliedza. Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde agrāk bija ziņojusi, ka jautājums par skolu apvienošanu neesot aktuāls, taču fakti ir neapstrīdami – Saskaņas pamatskola ir ļoti pieprasīta, savukārt Vienības pamatskolas ēka netiek izmantota pietiekami optimāli.

Neskatoties uz pilsētas vadības sākotnējiem paziņojumiem par to, ka bažām par pamatskolu apvienošanu nav pamata, sabiedrība turpina sekot līdzi informācijai, kuru saņemt no pilsētas vadības diemžēl nav nemaz tik vienkārši.


Написать комментарий