Tiek plānots apvienot Daugavpils autobusu parku un „Tramvaju uzņēmumu”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šī gada 26.novembrī kārtējā preses konferencē Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja, ka pašvaldība izskata iespēju apvienot divus lielus pilsētas uzņēmumus – Autobusu parku un „Tramvaju uzņēmumu”. Reorganizācijas konkrētie termiņi pagaidām netika paziņoti, tomēr acīmredzot tas notiks tuvākajā laikā.

A.Kursītis paskaidroja, ka šobrīd speciāli izveidota komisija apkopojusi šī gada augustā pašvaldības veiktās aptaujas par pilsētas transportu rezultātus. Balstoties uz šiem rezultātiem, komisija izvirzījusi vairākas prioritātes, kuras būtu nepieciešams realizēt nākamgad. Priekšlikumu vidū ir arī Autobusu parka un „Tramvaju uzņēmuma” reorganizācija, pēc to apvienošanas tiek plānota galvaspilsētas uzņēmuma „Rīgas satiksme” tipa struktūras izveide.

Galīgo lēmumu šajā jautājumā pieņems pilsētas vadība un Domes deputāti. Komentējot reorganizācijas nepieciešamību, Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzīmēja, ka transporta uzņēmumu apvienošana ļaus optimizēt šo nozari un samazināt izdevumus. Kā arī viņa paziņoja, ka minētā nepieciešamība saistīta ar ES likumdošanas aktu stāšanos spēkā, kuri nosaka reorganizāciju pilsētas transporta jomā, uzņēmumu struktūru un funkciju analīzi.

Jāatzīmē, ka anonīmas anketas par pilsētas sabiedrisko transportu bija aizpildījuši vairāk nekā 800 pilsētnieki. A.Kursītis solīja tuvākajā laikā informēt par apkopotajiem aptaujas rezultātiem.


Написать комментарий