Daugavpilī joprojām nav noteikts tramvaju vagonu piegādātājs

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpilī joprojām nav noteikts jaunu tramvaju vagonu piegādātājs, Iepirkumu komisija turpina izvērtēt divu konkursa pretendentu – Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas un piegādātāju apvienības AAS „Belkommunaš” un SIA “Agmen Consulting Bureau” – piedāvājumus. Aploksnes ar piedāvājumiem tika atvērtas 12.novembrī, tiek plānots, ka lēmumus tiks pieņemts mēneša laikā, ziņoja Daugavpils pilsētas pašvaldībā kārtējās preses konferences laikā.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, kādā veidā viens no pretendentiem, Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca, kurai nav pieredzes tramvaju būvniecībā, plāno izpildīt pasūtījumu, vadība paziņoja, ka likums neaizliedz konkursa dalībniekiem pasūtījuma izpildē iesaistīt darbuzņēmējus.

Kā uzvaras gadījumā rīkosies Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca pagaidām nav zināms, jo uzvarētājs nav noteikts un liela daļa informācijas ir komercnoslēpums. Mērs Žanna Kulakova atzīmēja, ka visi atklāto konkursu dalībnieki ir atbildīgi par saviem piedāvājumiem un uzvaras gadījumā apņemas izpildīt pasūtījumu. Pašvaldība nav atbildīga par pretendentu piedāvājumiem, tai svarīgs ir rezultāts.

Vicemērs Līvija Jankovska piebilda, ka Iepirkumu komisija šobrīd izvērtē pretendentu garantijas, raksturojumus un citas ar dokumentāciju saistītas prasības. Lēmums tiks pieņemts plānveidīga darba rezultātā.

Atgādināsim, ka Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas piedāvājums par 12 vagoniem ir 5 356 636 lati bez PVN, AAS „Belkommunaš” un SIA “Agmen Consulting Bureau” piedāvājums - 4 614 312 lati bez PVN. Konkursa nolikumā norādīts, ka  par uzvarētāju tiks pasludināts pretendents, kura piedāvājums tiks atzīts par ekonomiski izdevīgāku.


Написать комментарий