Izbraucienus ar kuģīti Daugavpilī var atjaunot tikai uzņēmēji

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šī gada 28.novembrī notikušajā skolēnu un Daugavpils uzņēmēju tikšanās laikā tika piedāvātas dažādas idejas, kuras vietējie uzņēmēji varētu izmantot tūrisma produktu radīšanā un savas uzņēmējdarbības attīstībā. Ideju vidū tika piedāvāta nacionālās virtuves kafejnīcas vai restorāna atklāšana, dažādu izklaides pasākumu organizēšana valsts valodā, 30-45 gadu veciem cilvēkiem domāto atpūtas iespēju attīstība, kā arī ideja atjaunot izbraucienus ar kuģīti utt.

Attīstības departamenta pārstāve šīs idejas minēja kā piemērus tam, kā no esošajiem resursiem var radīt interesantus piedāvājumus. Portāls Gorod.lv griezās pašvaldībā ar jautājumu, vai tā varētu realizēt kādu no minētajām idejām, piemēram, atjaunot izbraucienus ar kuģīti.

Ekonomikas un investīciju nodaļas vadītāja Olga Tolmačova paskaidroja, ka pašvaldībai nav tiesību nodarboties ar uzņēmējdarbību un realizēt augstākminētos priekšlikumus, to var darīt uzņēmēji.

Attiecībā uz izbraucieniem ar kuģīti, kurus ar nostalģiju atceras vecākā paaudze, pašvaldība neplāno atjaunot kuģīša darbu uz pašvaldības rēķina. Minētajā gadījumā pašvaldība var attīstīt infrastruktūru, lai uzņēmēji aktīvāk piedalītos mūsu pilsētas attīstībā un popularizēšanā.


Написать комментарий