Sprūdžs: uz citiem pašvaldības vadītājiem ēnu met kritikas trūkums pret Lembergu

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

«Uzticību pašvaldību vadītājiem neveicina viņu nespēja norobežoties no tādiem piemēriem kā Aivars Lembergs,» uzskata Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs (VARAM) Edmunds Sprūdžs, vienlaikus paužot viedokli, ka valsts un pašvaldības vadītāju attiecībās nepieciešams uzticību atgūt.

Šādas atziņas E. Sprūdžs pauda piektdien, uzrunājot pirmā Latvijas reģionālo pārstāvji foruma «Kā izdzīvot Latvijas reģionos?» dalībniekus.

«Pašvaldību pārstāvji bieži pārmet, ka valdībā viņiem it kā neuzticas. Taču jums, cienījamie pašvaldību vadītāji, ir jāsaprot, ka neuzticēšanos veicina arī nespēja paškritiski novērtēt savus kolēģus, tai skaitā, Aivaru Lembergu. Tas var mest ēnu uz pārējiem pašvaldību vadītājiem,» viņš norādīja.

E. Sprūdžs pauda neizpratni, kādēļ pašvaldību vadītāji pieļauj un atbalsta A. Lemberga «savtīgu un negodīgu rīcību». Proti, to, ka A. Lembergs «kā tribīni savām iniciatīvām bieži izmanto Latvijas Pašvaldību savienību».

Iepriekš  E. Sprūdžs pauda, ka «A. Lembergs ir visas sabiedrības problēma un ar šo problēmu visiem kopā ir jātiek galā».
«Kamēr sabiedrība pieļaus šādu A. Lemberga attieksmi pret likumu, tikmēr nekas nemainīsies,» pauda E. Sprūdžs.

Jau ziņots, ka šā gada oktobra beigās E. Sprūdžs parakstīja rīkojumu par Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij) atstādināšanu no amata. Savukārt ministru prezidents Valdis Dombrovskis pieļāva, ka juristi vēl ilgi strīdēsies, vai Lembergs ir Ventspils mērs.


Написать комментарий