'Vienotība' grib reabilitēt sabiedrības acīs efektīva un vienlaikus godprātīga politiķa tēlu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Valsts uzdevums ir radīt apstākļus cilvēku iniciatīvai un radošumam, sestdien kongresā uzrunājot partijas "Vienotība" biedrus, uzsvēra partijas priekšsēdētāja, Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa. Savukārt kā būtisku "Vienotības" uzdevumu partijas līdere minēja arī nepieciešamību reabilitēt sabiedrības acīs efektīva un vienlaikus godprātīga politiķa tēlu.

"Nenoliegsim, gadās situācijas, kad tiekam nesaprasti vai pārprasti. Tas rada augsni spekulācijām par "Vienotības" šķietamo augstprātību un slēptajām interesēm. Taču mūsu partijai nav citu interešu, kā vien Latvijas un tās pilsoņu intereses," pauda Āboltiņa.
Viņa arī norādīja, ka Latvijai ir svarīgs katrs tās cilvēks – nevis kā statistisks iekšzemes kopprodukta veidotājs vai ailīte pabalstu sarakstā, bet gan kā unikāla personība, ar saviem talantiem un spējām, savā uzrunā norādīja Āboltiņa.

"Cilvēku iniciatīvai ir jārada apstākļi, lai Latvija patiešām kļūtu par iespēju zemi," pauda Āboltiņa, norādot, ka tam nepietiks ar abstraktām runām par konkurētspēju. "Valstij jābūt pretimnākošai katram, kurš grib un var uzsākt ko jaunu. Tas vispirms ietver skaidru un saprotamu nodokļu sistēmu, fiskālo stabilitāti, gudras pārmaiņas izglītībā, valsts atbalstu inovācijām un radošumam," uzsvēra partijas priekšsēdētāja.

Pēc viņas domām, politiķu izaicinājums šodien ir stiprināt cilvēkos pārliecību, ka Latvija ir īstā vieta, kur īstenot savas ieceres un talantus – ekonomikā, zinātnē, mākslā un citur.

"Kaut arī krīzes grūtības vēl nav pilnībā pārvarētas, mums jāraugās uz priekšu, nākotnē. Līdzās smagajām demogrāfijas un izaugsmes atjaunošanas problēmām mūsu skatienam ir jāvēršas pie tādas Latvijas, kādu to vēlamies redzēt pēc pieciem un desmit gadiem. Un tā vairs nav tikai izdzīvošanas Latvija, kurā mūs noveda ekonomiskā krīze un politiska bezatbildība. Tā ir iespēju Latvija," savā uzrunā uzsvēra Āboltiņa.

"Domāju, šodien varam skaidri teikt: "Vienotība" ir ienākusi Latvijas politikā uz palikšanu. Mēs raugāmies nākotnē ar nopietnību un gatavību darbam. Mūsu spēcīgākais resurss esam mēs paši – "Vienotības" biedri, Latvijas patrioti, visi, kas līdzās savām ikdienas rūpēm spēj ieguldīt darbu mūsu valsts uzplaukumam," sacīja Āboltiņa.

"Mēs varam pamatoti lepoties ar to, kas " Vienotībai" šo gadu laikā ir izdevies. Mums šodien arī kritiski jāatskatās uz savām kļūdām, vispirms tādēļ, lai tādas vairs nepieļautu nākotnē. Taču aiz visām ikdienas problēmām es vēlu, lai mums nepazūd izpratne par kopīgo mērķi – demokrātisku, labklājīgu un nacionālu Latviju, kuras sasniegumi tiek atzīta Eiropā un pasaulē," savu uzrunu noslēdza valdes priekšsēdētāja.


Написать комментарий