Ekonomiste I.Kuņicka: Latgale atrodas apburtajā lokā 1

foto mixnews.lv
foto mixnews.lv

Sakarā ar to, ka bijušais politiķis Edgars Zalāns telekanāla PRO100TV raidījumā „Вопрос с пристрастием” paziņoja, ka Latgales ekonomiskās problēmas saistītas galvenokārt ar to, ka vietējie iedzīvotāji nevar strādāt, par ko portāls Gorod.lv jau ziņojis, nolēmām griezties pēc šī jautājuma komentāriem pie ekspertes ekonomikas jomā Ilonas Kuņickas.

Kuņickas kundze piekrita bijušā reģionālās attīstības ministra viedoklim, minot, ka Latgalē nav, kam strādāt. Paskaidrojot situāciju, viņa pastāstīja, ka jauniešiem Latgalē ir ļoti grūti, jo pēc izglītības iegūšanas nav iespējams atrast darbu. Kā piemēru viņa minēja vietējo Daugavpils universitāti. „DU gatavo speciālistus, kuri mūsu pilsētā nevar sevi realizēt, jo šeit ir pieprasīti citu jomu speciālisti...”, - uzskata I.Kuņicka.

Turklāt valsts iedala pārāk maz līdzekļu depresīvā reģiona attīstībai. Statistikas dati liecina, ka tikai 10% no visām Latvijas investīcijām tiek iedalīti Latgales reģionam. Ekonomiste uzskata, ka, lai mainītu esošo situāciju, jādibina jauni uzņēmumi, jārada jaunas darbavietas, tomēr ne visi uzdrošinās paņemt kredītu un kaut ko uzsākt, daudzi brauc prom. „Tāpēc izskatās, ka mēs esam apburtajā lokā”, - konstatēja I.Kuņicka.


Написать комментарий

Visu cieņu ekonomikas ekspertei, bet lai secinātu, ka par maz tiek iedalīti līdzekļi reģionam, pietiktu ar pamatskolas izglītību. Ko sagaidam no ekonomikas ekspertiem?
Vispirms jau atzīt, ka pastāvošās izglītības sistēmas ietvaros,speciāli tiek "audzēti" speciālisti, kas ļoti maz orientējas šajos jautājumos jo aicināt dibināt jaunus uzņēmumus, dibināt darba vietas, tie ir pirmie darbi, ko darīs uzņēmīgi cilvēki visās valstīs, pēc tam, kad būs ekonomiskais pamatojums tam ko viņi dara. Teikšu vairāk un saprotami, nav nekādu apburto loku, ir parastas matemātikas formulas,jeb citiem vārdiem sakot cēloņu seku likumi kuri strādā neatkarīgi no laika apstākļiem kas ir galvā dažādiem ekonomikas ekspertiem , un to apstiprina
objektīvā realitāte. Runājot vēl saprotamāk, slēdzienus ko izdara ekonomikas eksperti ir aplami,darbības uz kurām tie aicina un rosina parastos mirstīgos ir maldīgi, melīgi un pazudinoši, tāpēc daudzos gadījumos tas ar ko nodarbojās ekonomikas eksperti ir alķīmija un okultisms.