Krievijā izdevies likvidēt 200 kilometrus garu sastrēgumu

foto db.lv
foto db.lv

Krievijas varasiestādēm izdevies normalizēt situāciju uz šosejas M-10 Rossija Maskava – Sanktpēterburga, kur nedēļas nogalē, slikto laika apstākļu dēļ, bija izveidojies gandrīz 200 kilometrus garš sastrēgums.

«Patlaban transports pa šoseju pārvietojas normālā režīmā – 70 – 80 kilometru stundā,» pavēstījusi Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija. Tikmēr autovadītāji sociālajā tīklā VKontakte pauž, ka naktī no pirmdienas un otrdienu sastrēgumu tiešām vairs nav bijis, tomēr vidējais braukšanas ātrums atsevišķos ceļa posmos nepārsniedzis 40 kilometrus stundā, vēsta Lenta.ru.

Spēcīgā sniegputeņa un avāriju dēļ uz šosejas Maskava – Sanktpēterburga, kas ir viens no Krievijas noslogotākajiem autoceļiem, aizvadītās nedēļas nogalē sāka veidoties sastrēgumi. 2. decembrī viena sastrēguma garums bija sasniedzis jau 200 kilometru un daudziem vadītājiem uz ceļa nācās pavadīt vairākas diennaktis.

Nelaimē iekļuvušie vadītāji norādīja, ka šādai situācijai neesot bijuši gatavi, pietrūcis pārtikas, dzeramā ūdens un degvielas. Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija uz ceļa izvietoja pārtikas un ūdens izsniegšanas punktus, taču autovadītāji norādīja, ka to esot bijis pārāk maz.

Par situācijas normalizēšanos ticis ziņots jau iepriekš, tomēr vēlāk izrādījies, ka tā joprojām saglabājas saspringta. Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins iespaidīgajā sastrēgumā vainojis slikto ceļu kvalitāti.


Написать комментарий