A.Mirskis Daugavpilī: Viss izzināms salīdzinot 1

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Vakar, 3.decembrī, Daugavpils teātra zālē notika eirodeputāta Aleksandra Mirska tikšanās ar Daugavpils iedzīvotājiem. Jāatzīmē, ka bija pulcējies liels interesentu skaits, kuri vēlējās aprunāties ar eirodeputātu, zāle bija pārpildīta, cilvēki ieņēma vietas pat uz teātra balkoniem.

Tikšanās sākumā Aleksandrs Mirskis piedāvāja klātesošo uzmanībai videoprezentāciju, kurā atskaitījās par paveikto, prezentācijā tika minēti arī eirodeputāta komisijās un sēdēs aktualizētie jautājumi. Klātesošos pārsteidza eirodeputātu no Latvijas uzstāšanās reižu statistika: vismazāk uzstājies Ivars Godmanis (9 reizes), visvairāk – Aleksandrs Mirskis (vairāk nekā 700 reizes). Otrajā vietā aiz A.Mirska seko Roberts Zīle, kurš uzstājies 89 reizes.


Eirodeputāts atzīmēja, ka pastāv problēma, kas ir saistīta ar to, ka Latviju pārstāvošie deputāti neaizstāv tās intereses, tāpēc Latvijas lauksaimnieki saņem 80-90 eiro dotācijas uz vienu zemes hektāru, bet Vācijas un Holandes lauksaimnieki – ap 500 eiro, rezultātā veikalu plauktos mēs gandrīz neredzam vietējo produkciju, bet Latvijas zemi pērk ārzemnieki. Kā arī A.Mirskis izteicās pret eiro ieviešanu Latvijā, kā piemēru minot Igauniju, kura bija spiesta iedalīt miljonu eiro citu valstu ekonomikas glābšanai, piemēram, Grieķijas glābšanai, kurai jau norakstīti 140 miljoni eiro.

Sanāk, ka nabadzīgai Igaunijai jāierobežo savi pilsoņi citas valsts labā, kuras valdība ilgus gadus iesniedza Eiropas Parlamentā falsificētas atskaites, un pēc deputāta vārdiem, nemaksāja nodokļus. Ja Latvija pievienosies eirozonai, valsts būs spiesta ieguldīt stabilizācijas fondā 1-1,5 miljardu eiro. A.Mirskis atzīmēja, ka jau šobrīd katrs Latvijas iedzīvotājs ir parādā ES vairāk nekā 8 tūkstošus eiro. Un tas esot tikai sākums.

A.Mirskis dalījās iespaidos par Indiju, tās iedzīvotājiem un ekonomisko situāciju, norādot, ka, neskatoties uz visiem sarežģījumiem, kurus piedzīvo mūsu valsts, ir valsts, kurās situācija ir daudz smagāka.

Tikšanās noslēgumā Eiropas Parlamenta deputāts atbildēja uz klātesošo jautājumiem.
 



Написать комментарий


Interesanti, kāpēc krievvalodīgie eiro deputāti, kuri ir par visu ko, nevar pat pacelt jautājumu par to, lai Krievijas Federācija ievieš vienpusēja virzienā bezvīzu režīmu ar Latviju to iedzīvotāju daļai, kuri bijuši PSRS pilsoņi un to pēcnācējiem??? Pat Ždanoka klusē! Vai viņai par šā jautājuma necelšanu deva krievu ordeņi??? Pat propadomiskais Rubiks arī!
Bet tie ir nieki, salīdzinājumā ar to, ka Krievija attiecas pret tiem, kuriem ir PSRS darba stažs! Viņus uzskata par vergiem,. Jo nedod paar to pensijas. Tikai pieņemot Krievijas pilsonību to iespējams saņemt un samaksājot par tās saņemšanu prāvu naudiņu. Bet par to daži pat 150 dolāru nesaņem pensijas. Un vēl Latvijas daļu no pensijas zaudē!!! Ji stāžs, Latvijā tad sākās no jauna pēc krievu pensijas saņemšanas!!! Kā tā var būt???
Bet tagad neatkarīgi no pilsonības dos piemaksas atbrīvotājiem dažiem. No kuriem palika tikai NKVD darboņi. Kā tiesātais bandīts, kurš pat neizcietis visu sodu. No kauna par saviem noziegumiem miris, iespējams…
Un par kādiem PSRS 2.0 grib runāt tad, ja pat par PSRS 1.0 nevar samaksāt visiem par to, ka viņi strādājuši to labad! Tāpēc tie, kuri grib PSRS 2.0 būvēt ir jaunie vergu tirgoņi. Un atkal piekrāps! Neticiet tiem un Krievijai. Tā piekrāps, kā piekrāpa ar komunismu, ar pensijām. Kā piekrāpa, kad nemaksāja kolhozos neko - tikai darba dienas skaitīja un sliktus graudus deva par tiem. Bet ja kāda nauda bija jāsaņem - tad un no tās piespieduši pirkt valsts obligācijas - tukšus papīrīšus.
Mirskija pacels šos jautājumus?
Protams, ka esot gudrs cilvēks. Viņš saprot, ka nevelti ir krievu pārruna par tagadējo kr valdību - cūkas godu nezina. Un par to sev prasa miera prēmijas. Miera cūkas prēmijas, žēl, ka nav.
Un t.p. nerunās ar tiem – jo nezina šādu valodu. Un Ždanoka, Rubiks ari ar cūkām negribēs runāt. Tātad šis jautājums paliks neatrisināts.
Kaut, tie, kuri strādāja PSRS laikos, ir PSRS vergi. Jo tiem KF, ka PSRS mantiniece negrib maksāt pensijas neatkarīgi no pilsonības pašreizējas. Kā to darīs kara veterāniem… Jo to ir maz. Un tas ir izrādīšanās tikai.