Noslēgts līgums par siltumenerģijas iegādi SC-3 vajadzībām Daugavpilī: līgumā minētā summa ir 6,2 miljoni eiro

Uzņēmums „Daugavpils siltumtīkli” noslēdzis līgumu ar Rīgas firmu „Bategro” par siltumenerģijas iegādi SC-3, Mendeļejeva ielā 13A, Daugavpilī, vajadzībām. Konkursa gaitā noteiktā un līgumā minētā summa ir 6 211 500 lati.

Uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Māris Laudiņš portālam Gorod.lv paziņoja, ka šobrīd firma uzsāk darbu veikšanai nepieciešamās dokumentācijas izstrādi: tika pieprasīti tehniskie apstākļi, tiks uzsākta tehniskās dokumentācijas izstrāde.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka siltumenerģijas piegādātājs 2013.gadā plāno pabeigt projektēšanu un uzsākt rekonstrukcijas darbus. Darbi tiks veikti tādā veidā, lai netraucētu apkures procesam.

Šāda veida investoru piesaistīšanas procedūras pirms dažiem gadiem tika realizētas SC-1 un SC-2, pateicoties kam tarifi netika palielināti. SC-3 nomas līgums paredz, ka investora pārdotās siltumenerģijas cena būs zemāka par noteikto tarifu.

„Tā ir investora kompetence, kādā veidā viņš panāks siltumstacijas modernizācijas pasākumu finansējumu. Šie līdzekļi neietekmēs tarifa veidošanu. Līgumā stingri atrunāts nomas termiņš – tie ir 5 gadi. Konkursa uzvarētāja firma „Bategro” uz sava rēķina mainīs ārējās trases un visu stacijas aprīkojumu. Pēc līguma termiņa izbeigšanās tas viss paliks pilsētā – uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” īpašumā. Mēs izvērtēsim situāciju un izlemsim, vai tiks izsludināts jauns konkurss, vai, izmantojot uzstādīto aprīkojumu, siltumenerģiju ražosim paši”, - paziņoja V.Širjakovs, atgādinot, ka pastāv pašvaldības pieņemtais lēmums par aizliegumu privatizēt uzņēmumu „Daugavpils siltumtīkli”.

Jāatzīmē, ka līgumā atrunāts, ka no SC-3 9 600 esošās ražošanas platības nomā tiks nodoti ap 1 500 m2. 3 gadu laikā uzņēmējs veiks SC-3 modernizācijas darbus, bet 5 gadu laikā – piegādās siltumenerģiju par zemāku cenu.


Написать комментарий