Tiek apspriesta iespēja finansēt skolēnu bezmaksas pusdienas novada skolās

фото news.vmariel.ru
фото news.vmariel.ru

Daugavpils novada domē vakar notikušajā preses konferencē Novada pašvaldības izpilddirektore Vanda Kezika paziņoja, ka nesen notika darba grupas sēde, kurā tika diskutēts par iespēju finansēt 2.-9.klašu skolēnu bezmaksas pusdienas.

Pēc V.Kezikas vārdiem, tika aprēķināts, ka, iedalot uz katra bērna pusdienām 50 santīmus, Daugavpils novada domes izmaksas sastādīs 143 441 latu, kas nozīmētu, ka viss izglītības budžets tiktu iztērēts tikai uz skolēnu pusdienām. Apmaksājot tikai 20 santīmus no skolēna pusdienām, summa samazinās un sastāda 57 217 latus.

„Patlaban nevar droši teikt, ka šis jauninājums tiks ieviests, jo ir arī citi nepieciešamie pasākumi, piemēram, logopēda štata vienības ieviešana visās skolās”. Kezikas kundze paskaidroja, ka tika veikta skolās esošās situācijas analīze un tika konstatēts, ka dažās izglītības iestādēs 40% vai pat 50% skolēnu ir problēmas ar pareizo izrunu, tāpēc šis jautājums steidzami jārisina. „Pagājušajā gadā visās novada skolās tika ieviesta medicīniskā darbinieka štata vienība, bet šogad centīsimies iesaistīt skolu darbā profesionālos logopēdus, iespējams, ne uz pilnu slodzi, tas būs atkarīgs no skolēnu skaita skolā”, - piebilda V.Kezika.

Turpinājumā Novada domes izpilddirektore paskaidroja interešu izglītības finansējuma nepieciešamību, sakarā ar to, ka katru gadu samazinās skolēnu skaits, tiek samazināts arī interešu izglītības finansējums: „Bērniem jādod iespēja nodarboties ar to, kas viņiem patīk un viņus interesē”. Ņemot vērā visas skolēnu vajadzības un budžeta iespēju ierobežotību, jautājums par skolēnu pusdienu finansējumu ir problemātisks.

Atgādināsim, ka šobrīd ar bezmaksas pusdienām ir nodrošināti pirmklasnieki: 80 santīmus no pusdienu maksas apmaksā valsts un 20 santīmus – pašvaldība.


Написать комментарий