Daugavpils pilsētas domes deputātiem tiks piedāvāts apstiprināt jaunus pabalstus daugavpiliešiem

foto balticexport.com
foto balticexport.com

Kā zināms, jebkuras valsts un pilsētas galvenā bagātība ir tur dzīvojošie cilvēki. Ņemot to vērā, Daugavpils pilsētas pašvaldība nākamā gada budžetā plāno paredzēt līdzekļus jauna veida pabalstiem.

Šajā sakarā šo ceturtdien Sociālo jautājumu komitejas deputāti izskatīs grozījumus saistošajos noteikumos.

Viens no pabaltiem tiks domāts Daugavpils jauno ģimeņu atbalstam, kuras mūsu mainīgajā laikā izšķīrušas spert ļoti atbildīgu soli – dzemdēt bērnu.

Jaunie vecāki sakarā ar bērna piedzimšanu varēs saņemt nelielu vienreizēju pabalstu. „Iespējams, ka pabalsta summa būs neliela, ap 50 latiem, tomēr tādējādi mēs vēlamies morāli atbalstīt mūsu jaunās ģimenes un likt tām saprast, ka tās ir ļoti svarīgas mūsu pilsētai”, - uzskata Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova. Tiek plānots, ka vienreizēju pabalstu sakarā ar bērna piedzimšanu varēs saņemt visi mūsu pilsētnieki, neatkarībā no viņu statusa.

Vēl viens pabalstu veids, kura maksāšanu plāno atjaunot, ir saistīts ar pabalsta piešķiršanu pensionāriem un invalīdiem viņu apaļās dzīves jubilejās. Pēc pilsētas vadības domām, tas apliecinātu cieņu pret cilvēkiem vecumā, viņu dzīves pieredzi un gudrību. Nav noslēpums, ka daudzi no viņiem cenšas palīdzēt jaunākiem tuviniekiem, atbalstot viņus gan morāli, gan materiāli.

Kā arī tiek plānots palielināt veselības pabalstu, lai vismaz daļēji kompensētu lielus izdevumus par zālēm un operācijām. Tiks saglabāti pabalsti, kas kompensē atrašanos slimnīcā triju dienu laikā.


Написать комментарий