Zviedrija virzās uz priekšu mandarīnu valodas ieviešanā skolās

foto vk.com
foto vk.com

Zviedrijas valdība mērķtiecīgi virzās uz to, lai palielinātu mandarīnu valodas (ķīniešu valodas dialekts) apmācību valsts skolās, bet, iespējams, būs nepieciešami vairāk nekā desmit gadi līdz šī valoda Zviedrijā tiks mācīta plašā mērogā, vēsta thelocal.se.

«Ķīnas politiskā un kultūras ietekme pieaug,» norādījusi izglītības ministra Jana Bjorklunda padomniece Anna Neimane.
Nākot klajā ar plānu, kas uzdod Valsts izglītības aģentūrai attīstīt mandarīnu valodas mācīšanu, Bjorklunds Zviedrijas pašreizējo koncentrēšanos uz Eiropas valodu mācīšanu nosaucis par novecojušu. Paredzēts, ka aģentūras izstrādātā programma varētu stāties spēkā 2014./2015. akadēmiskajā gadā.

«Tā kā mandarīnu valodā izmanto simbolus, mēs nevaram gaidīt, ka skolēni to apgūs tikpat ātri kā, piemēram, franču vai vācu valodu,» prognozējusi Neimane. «Mandarīnu valoda nebūs pieejama Zviedrijas skolēniem tikpat plašā mērogā kā franču, vācu vai spāņu valoda vēl apmēram 10 līdz 15 gadus,» viņa uzskata. Pēc viņas teiktā, lai apmierinātu pieprasījumu pēc šīs valodas nākotnē, būs jāapmāca arī vairāk skolotāju.

«Ķīna ir pasaulē lielākā valsts un pasaulē otra lielākā ekonomika. Tā drīz varētu kļūt par lielāko,» uzsvērusi Zviedrijas izglītības ministra padomniece.


Написать комментарий